Ima li netko iskustva s obnovom poda na gredama? Mislim na dizanje parketa, izravnavanje poda i stavljanje novih podnih obloga. Što je najbolje, koje su cijene?
Printable View
Ima li netko iskustva s obnovom poda na gredama? Mislim na dizanje parketa, izravnavanje poda i stavljanje novih podnih obloga. Što je najbolje, koje su cijene?
mi smo bili u toj dilemi, a na kraju smo odlucili izvaditi grede jer su ipak neke trule, i staviti bijeli strop. bilo bi mi draze da je drvo ostalo, ali nije bilo najsigurnije rjesenje.
znam da nisam bas nesto pomogla, sorry.
Mislim da marta govori o stropu a zdenka 2 o podu . Mi smo imali takovih radova prošle godine, ali ne znam ni približno cijenu jer je bilo i drugih radova.
Znam da se umjesto starog poda stavio beton, izolacija-stiropor, glazura sa nekom mrežicom i gore parket.
Dizanje poda i betoniranje je išlo jednim dijelom na prijateljskoj osnovi ;)
Mi smo prije 2 g. adaptirali stan, bila je i opcija dizanja svih parketa i stavljanja te ¨glazure¨ali bi nam to bio prevelik financijski zalogaj uz sve ostalo, majstor nam je rekao da je to prilično skupo, tako da smo to napravili samo tamo gdje smo morali, npr. u kuhinji ispod pločica, u kupaoni ispod pločica, a u sobama smo samo pobrusili i polakirali parkete. E sad, koliko je točno koštalo nemam pojma, ako nađem račun napisat ću ti.
mi smo to radili jer usprkos mojoj želji stari parket nismo uspjeli sačuvati - bio je neravan a pri skidanju je počeo pucati.
Veli MM da je prvo išao perlit (valjda za niveliranje) pa onda OSB ploče. to je sve koštalo oko 10000 kn za cca 65 m2.
I onda smo stavljali parket - tu cijena naravno ovisi o izboru. Mi smo uzeli najjeftiniji (cca 50 kn po m2). Ljepilo smo morali uzeti jače i čvršće jer ja nisam htjela slaganje u riblju kost.
E sada, ne mogu ti reći dugogišnje iskustvo jer je nama to relativno novo (par mjeseci)
Kalimero, Nanoibeba, može ime firme ili majstora na pp? Zanimaju me i cijene drugih radova - ovo na što ja mislim uključivalo bi i rušenje i pregradnju, zato i treba dići i nivelirati podove.