SVIM RODICAMA KOJE NEŠTO ZNAJU...
Drage moje "rodice"...
Prilično je prošlo vremena od mog zadnjeg posjeta ovom mjestu.
Vidim (čitam) kako je i dalje pozitivna energija i razmišljanje imperativ ovog druženja i to me jako veseli.
Da ne duljim, MM i ja smo prije mjesec dana (konačno) krenuli obavljati elementarne pretrage da ustanovimo što se dešava i gdje "škripi".
Ja sam vadila hormone štitnjače i spolne hormone i to je u redu. Ginekološki pregled također, nalaz na bakterije sterilan, PAPA također uredna, no prilikom UZV-a doc mi je rekao nešto u ovom smislu:
"Dakle,desni ovarij urednih kontura i veličine, lijevi malo manji, na stražnjoj strani maternice miom veličine 22 mm, koji je benigan i ne bi trebao utjecati na eventualnu oplodnju".
Nadalje, kad je išao pronaći dominanti folikul, zaključio je kako jednostavno ne postoji. Umjesto toga pronašao je mnoštvo malih mjehurića koji su prazni i neupotrebljivi (?).
To me zabrinulo, no kako je ustvari vrijeme obavljanja UZV-a bilo netom po završetku menstruacije, doc mi je objasnio da to ne mora biti mjerodavno.
Suprug je napravio spermiogram, i hvala dragom Bogu dijagnoza je normoospermia, ali s jednom digresijom (citiram):
Progresivna pokretljivost slaba.
Sada me te dvije činjenice zbunjuju.
Sestra, jer nije bilo doktorice, koja je izdala nalaz kaže da je sve u granicama normalne.. ali..
U očekivanju slijedećeg termina ambulanti za reproduktivnu medicinu molim sve rodine mozgalice da mi pomognu svojim iskustvima i znanjem..
Svaka daljnja informacija je dobrodošla.
Veliki pozdrav svima,
PUPPA