http://www.24sata.hr/index.php?cmd=s...e_id=main_page
jeste li vidjeli?ja sam :shock: i ne mogu vjerovati da ljudi izlažu djecu takvim opasnostima.
Printable View
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=s...e_id=main_page
jeste li vidjeli?ja sam :shock: i ne mogu vjerovati da ljudi izlažu djecu takvim opasnostima.
nažalost ljudi počnu misliti tek kad im se nešto dogodi a dotada je
većini odgovor ja dobro vozim neče se nama ništa dogoditi :x
mislim na ove šta ili nemaju AS ili im kao u ovom slučaju služi za ukras
Ako je ovo stolica jednog od djecaka (na slici iz linka), potpuno je neprimjerena dobi prosjecnog 6, a kamoli jos 8-godisnjaka.
"pa to je finta za policiju" rekla bi ti moja susjeda :x :evil:Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
Ako dobro vidim AS nema pojaseve.
ma AS je davno prošao rok, pa pogledajte kako izgleda, takve su proizvodili u češkoj za vrijeme drugog rata :roll:
a koliko se toga nagledam, dođe mi da odstudiram kriminalistiku, ili prođem neki tečaj kako bi svakom tko tako vozi djecu mogla zaljiepiti pljusku u obliku novčane kazne od par tisuća kuna i održati predavanje.
znam da nije primjereno zbog nesreće koja je zadesila klinca, ali na ovaj tvoj komentar moram staviti jednog ciničnog :lol:Citiraj:
pužić prvotno napisa
stani na bilo koju prometnicu i promatraj vozila, sve će ti vrlo brzo biti jasno
semafor: auto desno od mene. mlada žena za volanom (upravo veže pojas), do nje druga (bez pojasa). otraga troje djece. bez pojasa.
situacija druga: kolona, auto lijevo od mene. za volanom mlađi muškarac, otraga dečkić. oboje bez pojasa. ja pogledam, oni pogledaju u mene, ja pokažem na pojas i na dijete...
otac se počne :lol: :lol: , sin pogleda u njega - i :lol: :lol: ...
mogu tako do sudnjeg dana... :(
baš me zanima dal bi tak umirali od smijeha da si nakon toga, recimo, kojim slučajem pokazala policijsku značku, zaustavila ih negdje sastrane i naplatila mu fiiinu, masnu kaznu!Citiraj:
sorciere prvotno napisa
eh,
stvarno bi bilo super kad bi našim prometnicama tak krstarili policajci u civilu.
no, znam ja da je to utopija...
Svakodnevna slika ispred vrtića - većina djece dolazi plahutajući po stražnjem sjedalu. :(
Željko Kaurić (40) u četvrtak je oko 14 sati u svojoj Škodi Fabiji sinove Filipa (6) i Dominika (8) vozio u Zagrebački zoološki vrt. Bili su u dječjim stolicama, no nisu bili vezani. Nećak Vjeke Sliška, njegov 18-godišnji imenjak i prezimenjak, vozio je majčin BMW 3 Maksimirskom ulicom lijevim trakom prema Dubravi, a Kaurić desnim. Obojica su skretala desno u Ravnice, pri čemu je Sliško zbog prevelike brzine udario u zadnji dio Škode Fabije, a potom i u Škodu Feliciju Viktora L. (56).
Od siline udarca Filip je izletio kroz bočni prozor i zadobio teške ozljede glave, a Dominik je lakše ozlijeđen.
Sliška čekaju prekršajne prijave zbog prebrze vožnje jer nije bio vezan, jer je vozio bez položenog vozačkog ispita te kaznena za izazivanje teške prometne nesreće
http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/...lisko,80326.jl
a ovdje ima još i više... krasna majka... :evil:
Priča mi jedan tata kako je imao prometnu neki dan, tip se zabio u njih s boka.
On natučen, supruga nabila nos, beba nepovrjeđena, dječačić od 3 godine u bolnici sa slomljenom bederenom kosti.
I sam kaže "hvala Bogu na autosjedalicama za bebe, to je spasilo bebača"
A ja pitam da li je stariji dječačić bio u sjedalici?
Tata me pogleda, slegne ramenima i kaže "pa nije"
Valjda misli da su sjedalice samo sa male bebe.
jabuka ne pada daleko od stabla...Citiraj:
sorciere prvotno napisa
srećom pa se nije još gore desilo, a ono što možemo očekivati je da nitko na kraju neće snositi posljedice (sjećate se slučaja iz Makarske - mladić je bio iz fine obitelji pa to što je ubio dvije cure ne treba baš kazniti).
Država je kriva - kriminalci su zaštićena vrsta, štoviše - cijenjeni, ugledni građani...ma fuj.. :evil:
Da ima pravde sad bi i majka odogovarala za ovo! Sramota!
Linkanje iz crne kronike je ovdje trebalo posluziti kao dodatno upozorenje sto se dogadja u nesrecama gdje nema as ili su lose pricvrscene.
No, ovakve teme cesto odu u drugim smjerovima te zaista mislim da nisu potrebne.
Ono sto zelim reci je da vas molim da se suzdrzite komentara o sudionicima nesrece jer to ovdje nije primjereno.
Hvala!
http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/...jcica,81454.jl
meni ni ovo nije jasno... u kakvim sjedalicama se voze 9 mjesečne bebe - da mogu tako stradati... :(
sorcie, pogledaj auto...Nije ni sjedalica svemoguća :cry:
:cry: :cry:
prestrasno....pretuzno....
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=s...tekst_id=22954
ovdje su na slikama autosjedalice... kažu da su izletjele iz auta :?
ja sam za kikicu imala sasvim drukčiju, kompaktniju sjedalicu. ove mi djeluju slabašno...
To su sjedalice od 0-9 (ili 13 kg). Očito su bile nepričvršćene, ako su izletjele iz auta. :/ :cry:
jel imaju te sjedalice remenčiće (ne vidim na ovim slikama)? ja sam vidjela da se djeca u tome prenose, ali ne znam koliko je to dobro za auto?
:/
Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Kakve veze ima to što je tip bez vozačke vozio mamin bmw sa činjenicom da je dijete ispalo iz auta? :?
nema. ima veze s odgojem.Citiraj:
MMoover prvotno napisa
Nažalost, ni prvi ni zadnji... šteta što on nije ispao iz auta.... :/
Pa to jesu autosjedalice za dijete te dobi. Fiksiraju se pojasom automobila, a unutra imaju posebne pojaseve kojima se vežu djeca. Ako je sjedalica pravilno pričvršćena pojasom i dijete u njoj pravilno vezano, nema teorije da izleti van. Nešto nije bilo kako treba.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Pogledaj malo što naše autosjediličarke pišu u izvještajima s pregleda - gotovo nikad ne dođu ljudi s ispravno montiranim sjedalicama. :/ To je jako velik problem - sve više ljudi ih nabavlja, ali onda ostave u njima djecu nevezanu, ili ne pričvrste same sjedalice, ili ih ne montiraju pravilno...Koma.
pa čitam to povremeno, baš zato da mogu nekog upozoriti ako zatreba. znam da su meni posebno ugrađivali pojas za sjedalicu (jer ga yugo nije imao), i nekakav remen je išao i iz gepeka...
a nije bilo šansi da kikica bude van sjedalice, ili da ne bude zavezana...
Po čemu ste zaključili da su sjedalice izletile iz auta :?
Pa piše.
Ma užas. Ljudska glupost nema granica...
kad otvoriš članak, i gledaš slike:Citiraj:
Brunda prvotno napisa
uz treću sliku (sjedalice) piše: Od udarca stolice s bebama su izletjele iz automobila
nikada neću zaboraviti kad je pričala sestrična iz Njemačke kako ih je policajac ljtito gledao i nije htio ćuti niti jedno objašnjenje nakon što ih je uhvatio da je beba nevezana, a o kazni da i ne pričam
imala je ona AS, ali po mišljenju policajca neprikladnu, inače je dijete vozila vezano, no mala se uznemirila pa ju je išla podojiti dok je baka vozila, ne moram vam reći da to nikada prije niti poslije nije napravila
a kaj je najbolje, morale su izaći iz auta i nije im dopustio voziti dalje dok ne odu do dućana i kupe prikladnu AS
koliko znam rigorozni su i u drugim stranim državama, no kada ti isti stranci voze po našim cestama djeca im doslovce skaču po glavi, kao da su jedva čekali da "oslobode" djecu, ili su to naši ljudi kojima je samo bitno da ih se ne lupi po džepu a sdoma ih nitko ne lupa
jadno mi je što i mnogi oni koji imaju AS su je nabavili samo radi svoje komocije, da ne drže bebu na rukama (imam ih takvih u svojoj okolini) a kad dijete bude manje više stabilno da može samo sjediti ili stajati puste ih nevezano
nedavno su nam jedni takvi ponudili svoju AS jer kao njima ne treba, em je još prevelika za moje dijete em njihovo dijete nema još ni 4 godine, ali eto, ako nam treba da ne kupujemo, samo će im trebati kada budu išli na more, ja :shock: :shock:
a još najjadnije mi je vidjeti kad su roditelji naprijed vezani a djeca skaču po stražnjoj klupi
Na greskama se uci za drugi put ce znati :roll:
Danas su kod mene bili jedni s mercedesom slk kabrio dvosjed supruga,muz i dvoje djece u dobi od 2 god. i 4 god.
Mislim da nemoram vam objasnjavati kako su se dovezli,a imaju doma karavana i limuzinu :roll: kad sam prigovorila za voznju tu onda sam ostala posrana :roll:
zasto, sto su ti tocno rekli? opisi reakciju, molim te.Citiraj:
gejsha prvotno napisa
reakcija mame : :lol: Vidjet cesh ti kad budesh imala svoju djecu i ja sam prosipala pamet dok nisam imala svoje..
reakcija tate: :roll:
pa to je uvreda tebi, da tvrde da si nekompetentna za pitanja sigurne voznje jer eto nisi rodila. uostalom, zbog cega je voznja djece svezane u sjedalicama vazna razumije svatko tko ima pojma o elementarnoj fizici, gradivo za 6. razred osnovne skole.Citiraj:
gejsha prvotno napisa
Nisam se uvrijedila ni najmanje .. prošle mi riječi kroz glavu malog bratica koji je rekao tati svom : "Tako velik a takoooo glup..."
Zbog ove neumoljive fizike čije rezultate se može vidjeti u linkovima koje često nemam srca niti otvarati sam jučer zbog sat vremena kupanja tražila u prijateljičinom novonabavljenom autu pojaseve skrivene na zadnjem sjedištu barem 20 min. Sve da bi mogli stavit našu AS i vozit se.
Ja rizik ne želim sebi na leđima.
pametnica mala :DCitiraj:
gejsha prvotno napisa
nemam ni ja djecu ali mi nije normalno da oni koji imaju ne misle svojom glavom kada dijete stavljaju u auto, meni prvo sto prodje kroz glavu kada mislim o vezanju same sebe je kako da si spasim zivot u slucaju sudara, a znam i tvrdim da kada budem imala djecu da cu o tome misliti i 100 x vise, sto moram poduzeti da mi dijete bude 99% sigurno, a svasta se moze poduzeti, zivimo u 21 stoljecu, eno Volvo je izbacio najnoviji model gdje prvo sto kazu o tom modelu je kako je pojacana konstrukcija radi SIGURNOSTI DJECE, kako imaju nesto kao autosjedalice za stariju djecu.... odoh ja malo OT ali valjda nema veze :love: