Re: 150 gr u mj dana_help
Citiraj:
may prvotno napisa
Između ostalog rekla je da bi ona sada već trebala spavati po cijelu noć i da se budi svakih 3 sata po noći zato što je gladna, da u više nema dovoljno mlijeka, da ima mlijeka za 5 minutno sisanje itd itd.
:lol: :lol: :lol:
a jel ona ima dijete?
moja ima 16mj i sisa po noći, i buca je
nema žena pojma
jel uzela u obzir opće stanje (razigranost, budnost , pokakane pelene i sl.)
jel uzela u obzir da je vruće i da bebi treba više tekućine
jel uzela u obzir da je beba aktivna i puno kalorija i troši
nije
koliko imaš obroka dohrane?
moja nije dobro prihvatila dohranu, pa sam drugi obrok uvela tek s njenih 8mj
navečer joj daj kašicu s povrćem i rižom, i nakon toga je podoji (tako ja još radim)
nema potrebe za kravljim mlijekom dokad god sisa (jer dobiva najbolje, najkvalitetnije mliko na svitu ;) )
Re: 150 gr u mj dana_help
Citiraj:
may prvotno napisa
Od kuda da krenem?
Bili smo jučer kod pedice i Iva je od 6.-7. mjeseca dobila samo 150gr. Rekla je da je to malo, da pojačamo dohranu i da uvedemo mliječni obrok prije spavanja. Između ostalog rekla je da bi ona sada već trebala spavati po cijelu noć i da se budi svakih 3 sata po noći zato što je gladna, da u više nema dovoljno mlijeka, da ima mlijeka za 5 minutno sisanje itd itd.
Uglavnom svašta je nadrobila i ukomirala me.
Ako joj d onjenih 7 mjeseic nisam davala adaptirano,ne pada mi napamet niti sada,ali ne znam što da radim? Što da uvedemo navečer za klopu + naravno sisanje?
Nakon oga smo bili do sveki i kaže ona da Iva već sada može 2/3 mjeru kravljeg mlijeka (2/3 kravljeg mlijeka i 1/3 vode) a ja u šoku...
Jučer sam bila ukomirana,jutros je bolje...
Ne znam više što da napišem, svaki prijedlog je dobro došao.
:bye:
da li dijete i dalje doji na zahtjev?
ako da, ne moze biti "gladno" sto znaci da jede koliko joj treba.
studije pokazuju da "namjernim smanjenjem podoja" nece se povecati kolicina pojedenih krutih obroka.
neke majke prakticki iskljucivo doje i do godinu dana jer im djeca odbijaju/nisu spremna za dohranu.
nastavi dalje kako si radila, bez ikakve brige ili sumnje da radis nesto krivo.
a sad o gramima....prvo, koliko bi dijete tezilo s godinu dana da nastavi dobivati kao u prvih mjeseci? s 2 godine bi imala curu od 30kg.
ona je sada u fazi kada vise nije staticna. znaci, vise ne lezi i hrani se vec se krece i "trosi kalorije".
kravlje mlijeko nije uopce potrebno dokle god dojis. cemu? dobiva nesto puno, puno bolje- tvoje mlijeko.
i jos nesto- prvih godinu dana osnovna hrana djeteta je majcino mlijeko, sve ostalo je SAMO nadohrana!
:love: