Nasa princeza jos uvijek ne hoda, a ima 15.5 mjeseci. Moze ona napraviti par koraka, ali radije puze...
Ima li nas jos? :)
Printable View
Nasa princeza jos uvijek ne hoda, a ima 15.5 mjeseci. Moze ona napraviti par koraka, ali radije puze...
Ima li nas jos? :)
apsolutno nema razloga za brigu...moja cura je dugo puzala, sa 15 i po mj. je radila korake isključivo uz držanje za moj prstić, a pustila se sa 16 i po mj. i doslovno protrčala bez padanja i ostalih nespretnosti. Dakle, samo strpljenja i sve će doći na svoje :)
Nikola sa 16 prohodao a odmah iza toga progovorio. Do tada, puzanje, za ruku i neartikulirani zvukovi.
moja princeza :saint:
tako smo i mi u to vrijeme, samo par koraka, a onda je u sljedećih par tjedana prohodala, tako negdje oko 16 mjeseci
Pa zar ti ništa ne znači par koraka? I da samo intezivno puže,imala bi još vremena za ustajanje. Većina djece prohoda između 10 i 15 mjeseci,ali 15 mjeseci nije zadnji limit. Ako je sve drugo ok i ako se tvoja pedica ne zabrinjava- opusti se! Eventualno možeš poticati princezu da ti dođe u zagrljaj i sl. Tako smo mi svoga dobili da se opusti. A kad krene - avantura počinje!
Ja sam negdje na netu čitala da je 18 mjeseci kao neka "granica" samostalnog prohodavanja za djecu koja se normalno razvijaju i nemaju nikakvih popratnih problema.A čak niti iza te "granice" ništa nije zabrinjavajuće, naravno ako se dijete inače normlano razvija, jer je svako dijete individua! :)
e da, i ja prohodala sa 16 mjeseci :oops:
točnoCitiraj:
Barbie prvotno napisa
Onda pretpostavljam da je i prestao padati ;)
i Anja je još nehodačica, puzanje joj je još no. 1
Evo, mi smo prohodali prije neka dva tjedna. Znači 15 mj. Kada zglobići i mišići budu spremni, prohodat će. Ne vrijedi forsirati. I mene je to malo grizlo, a onda kad sam se prestala brinuti - dogodilo se. Pa ionako nikog ne poznam tko je ostao puzati :lol: