Što su to kortikosteroidi
Bok,
moj sin (1,5 mj) ima jako suhu kožu na licu.naime pojavili su mu se prištići kada je imao mjesec dana.krenulo je po čelu i tada se lagano preselilo na uši,lice,vrat i naprijed i odozada pa čak ima i po prsima.pedica je rekla kada je sve to bilo u još jako blagom obliku da je to zbog hormona.Sada nakon 2 tjedna lice mu je kao brusni papir,suho i još uvijek puno sitnih crvenih točkica poput osipa.zvali smo pedicu i dala nam je afloderm 20% razrijeđen s belobazom.Znam da u toj kremi ima kortikosteroida ali neznam što to zapravo je.Ako neka zna što je to konkretno i ako neko ima sličnih iskustava s crvenilom na licu molim vaša iskustva i savjete.
Da je loše ako sada probam Bepanthen mast i ako ne prođe za par dana da onda prijeđem na ovu s recepta???
Hvala svima
Re: Što su to kortikosteroidi
G. e imala isto prištiće i jako crvenilo najviše po licu najjače je bilo sa neka njena 2, 2 i pol mjeseca, čak je po ušima imala nekakve žute ljuskave kraste.SAVJET njene pedijatrice je bio da mažem sa alkoholom( nisam je poslušala).Onda se odjedno to bilo sve skupa prilično upalilo, tako je meni izgledala, pa sam ja sva u panici da nije neka alergija otišla na hitnu pedijatriju.
I dežurna doktorica je rekla da je to sve najnormalnije, da ni slučajno alkohol niti ikakva kremica, da će se to spontano povući.
ne znam, možda da odeš kod dermatologa, jer mi se čini da je malo olako prepisala taj Afloderm.Nisam pobornik korištenja tih kortikosteroida jer sama imam loša iskustva, naime godinama sam povremeno koristila Afrloderm i Elocom( recimo dva, tri puta tjedno zbog alergije) i vremenom uništila kožu lica.Liječe jedno, uništavaju drugo