-
Trodnevna groznica
E. se jednostavno probudila sa visokom temperaturom (38,7 C), gotovo bez razloga. Par dana prije toga je bila na testiranju za TBC ali su mi rekli da nece imati nikakve reakcije (osim onu na ruci, po kojoj vide da li trebaju ponovo cijepiti ili ne). I ta temperatura je rasla i rasla, otisli smo kod pedijatrice, ona nije znala tocno sto joj je, ali je narucila urin i krvnu sliku. To su joj vadili iz vene i napravili joj veliki hematom (moja mama je bila na godisnjem pa joj nazalost nije mogla krv vaditi ona), a urin smo jedva skupili, ali tek u ponedjeljak, ona vrecica se stalno pomicala i vecina je otisla u pelenu. Ona je bila sva nikakva, nije htjela ni jesti ni piti, grlo joj je bilo upaljeno, pa je bila sva sreca da je htjela da ju dojim, tako da je dobivala tekucinu barem kroz mlijeko. Temperatura joj je stalno rasla pa sam joj morala davati svakih 6 sati po pola cepica Voltarena za djecu jer u temperaturi, koja je dolazila i do 40.2 C, nije mogla spavati. Pedijatrica je rekla da bi svi simptomi trebali nestati do ponedjeljka ujutro, ali nisu prestali ni do danas (subota), iako joj od utorka jako polagano ide na bolje, sad joj je temperatura u normali, iako malo povisena (ali ne toliko da bi joj morala davati cepice), pocela je ponovo jesti i piti, iako ne kao prije bolesti. U ponedjeljak smo ponovno bili kod pedijatrice i onda je utvrdila da je to ta 3-dnevna djecja groznica koja prestaje osipom. E. je dobila osip u utorak, danas joj vec pomalo nestaje. Uglavnom, taj tjedan nam je bio grozan – nije htjela nikog osim mene, a ja joj nisam mogla bas puno pomoci, jer kupke i oblozi bas i nisu spustali puno temperaturu. Jako se jadnica napatila, no sad vec stvarno izgleda bolje, cak je ponovo pocela hodati (5 dana uopce nije htjela nigdje od mene, a onda je pokusala malo hodati ali je jako slaba i teturala je - a inace solidno hoda vec dosta dugo.).
Muci me to sto su joj leukociti jako niski, 2 – sto je kao normalno kod viroze – ali takodjer ima i bakterije na 4-tu, a zbog niskih leukocita joj ne smiju dati antibiotik (navodno bi ostetio kostanu srz).
Jesu li vase bebe imale ovu groznicu, i mozete li dati kakav savjet?
P.S.Da ne ispadne sve crno, ona je ponovo dobre volje i cak je pocela pjevati "kukuka, kukuka" (bila mama Kukunka...), trazi "ode" (vode), "pa-pa-ti" (jesti) i "kuh" (kruha) :angel:
-
-
Definitivno traumatično je prošla i kod nas. Kod starije smo prvu noć prenoćili u bolnici na infuzijama jer je uz tu visoku temperaturu potpuno prestala piti.
Mlađu je nedavno kroz istu priču sada već iskusna mama provukla bez šetnje oko doktora. Kad mi je dadilja javila da joj se čini da starija ima temperaturu, ja sam stigla za pola sata, a one su za to vrijeme obje zaspale u 11h ujutro u temperaturi 39. Priča kreće stvarno naglo, po tome sam drugi put odmah i sumnjala na to, može se i ponoviti, ali je sve ipak puno blaže (samo je početak bio sličan, ali se sve smirilo drugi put kod moje starije za oko dan i pol).
Nakon osipa priča je gotova, ne treba više uopće brinuti, samo biti sretan da je prošlo bez febrilnih konvulzija koje su najveća opasnost kod ove viroze jer je temperatura tipično vrlo visoka.
I papajte, moja mlađa je u ta tri dana izgubila pola kile, sada smo to već nadoknadili.
-
Sve je konacno proslo, nakon osipa od 3 dana.
Jucer smo napravili kontrolu, leukociti su se vratili u normalu (sa 2 na 5.8), jedino sto su nasli E. coli (no to nema veze sa 3-dnevnom groznicom), ali pedijatrica je trazila da se ponovi urinokultura prije nego sto bi joj eventualno (radi bakterije) dala antibiotik.
Meni je najbolji znak da je E. OK to sto ponovo normalno jede i pije...
Svim curama hvala na utjesi :*
-
Lovro ima trodnevnu groznicu. Sada (od jutros) je u fazi osipa.
Možemo li mi sutra na more među ljude ili da odemo na neku osamljenu plažu ili moramo još sutra biti među "kužnima" :/ ?
-
Evo i mi upravo odrađujemo trodnevnu groznicu,danas je treći dan.
Imaš na Rodi tekst baš o tom virusu pa si pogledaj,možda nađeš odgovor na tvoje pitanje.