Vi mama koje imate Kissaluvs, jel mi se isplati uzeti veličinu 0 tj do kad mi ona vrijedi, ili da odma uzmem 1? (za malu bebu koja je još u trbuhu)
Printable View
Vi mama koje imate Kissaluvs, jel mi se isplati uzeti veličinu 0 tj do kad mi ona vrijedi, ili da odma uzmem 1? (za malu bebu koja je još u trbuhu)
a mene zanima koliko je isplativo uzeti BG S? Nema M. Samo S ili L. E pa, do kad cu moci koristiti S velicinu, jesu li BG izrazito male?
Lucija Ellen, jesi skužila kak nas dvije uvijek jedna za drugom imamo nekaj za pitati, uvijek neka neiskusna pitanja :lol:
Nadam se da budemo za neko vrijeme nas dvije te koje odgovaraju takvim kakve smo mi sad :mrgreen:
Becky, Leona se rodila s 2750 grama i odmah smo koristili Kissaluvs size 1 za noc. Mogli smo i preko dana, ali bila nam je zgodna za noc jer je malo veca na tako maloj bebi.
Ja ne bih kupovala size 0, jedino ako bas hoces imati pelenu koja se moze spustiti na trbuscicu dok bebi ne otpadne pupak.
Lucija Ellen, na tvoje pitanje ne znam odgovor. :love:
Uh, zaboravila sam napisati da nam je Kissaluvs size 1 postala taman vec kad je L presla 3kg, a sad kad ima 3.5kg (dakle kao prosjecno novorodence) je super, cak ne mozemo vise zakopcati na najuze.
Inga hvala puno ;)
Budemo, sigurna sam 8)Citiraj:
Becky prvotno napisa
Inga, tnx enivej.
Evo ovo se baš i meni dogodilo dvije noći za redom. Prvo sam pomislila da Slatkica još više piški, ali onda sam skužila da su racmanice u pitanju. Jednu noć je bila skroz mokra (bodi i donji dio piđame), a drugu noć sam ju prepipkavala već oko dva i opet je promočila.Citiraj:
Dia prvotno napisa
Dia, da li ti i dalje puštaju?
Mi imamo kushies cover i dosta smo zadovoljni s njim, ima dosta dobro rješenje gumice oko nogu, ne stišće, a ne propušta, jedino su malo predebeli sad za ljeto.Citiraj:
Ivana B-G prvotno napisa
mi smo evo skoro ispraznili stare zalihe pelenica i moram ponovo reci da su mi fitted pelene bile mrske zbog covera i velicine guze kad se sve to namontira tako da smo uglavnom koristili pocket al od kako sam otkrila vunu pocela sam i ja kupovati fitted. zakon mi je kombilacija za vruce noci fitted sb + aristocrats soaker a za hladnije umjesto aristokrata Llamajama longies. Tako da je kod nas sada potraga za ludim uzorcima llamajamas i sl :lol:
Večeras sam MM uputila iz kupaonice sa svježe okupanim Tomom naglasivši mu da sam mu ostavila složenu fittedicu s pola tetre i cover na ormariću i neka mu to stavi! Ja došla a moje dijete u jednokratnoj!!! Što se dogodilo? Ništa on mene nije razumio o čemu sam mu pričala! Pa sam ja ljutito zabrundala da kako me nije slušao, kaže on da je, ali nije razumio kad ne pričam po naški!
Pa je lijepo predložio preimenovanje sljedećih naziva pelenica u nešto njemu bliže nazive:
fitted=prijanjajuća
pocket=džeparica
cover=vrečuljak
AIO=u džuture
tetra=običnjara
Vidite vi s čim se ja moram borit! :lol: Znači sljedeći put ću mu morati reći: "Dragi ostavila sam ti prijanjajuću s pola običnjare i vrečuljkom." A u čemu će onda završiti Tomo, to vam tek javim!
:lol:Citiraj:
tomita prvotno napisa
a MM je jednom u sred noći (nije palio svjetlo) počeo presvačiti medu i zove me u pomoć da kakva je to sad pelena, ne zna ju zakopčati..
stavio je FB naopako (drukeri su bili na leđima) :oops:
ovo je super! :lol: ne smijem se onda ni zaliti sta se MM-a tice...on sve bolje barata s platnenima, iako mu je malo duze trebalo!
kad su na tapeti dragi nam MM-ovi samo moram reći da me moj ugodno iznenađuje ovih dana.
prvo nije htel ni primirisati i nije imal nikakvog pojma, bil je blago nezainteresiran i tak!
e da bi sad platnene imal u malom prstu, ništ me ne ispituje i savršeno funkcionira njegov proces prematanja!
sve kuži i zna koja je koja pelena!
što će reći da je prefriganac cijelo vrijeme snimal i pratil situaciju i sad je s platnenima k'o doma!
a tomita, super su mi nazivi "domestikus vulgaris"! :D
tomita :lol: zakon su nazivi!!!
MM je bez velike pompe i najave jednostavno jedan dan previo Sunčanu! šutio je, gledao i učio i samo pokazao što zna 8)
to je jako mala pelena, mani ju je marino nosio sa 2kgCitiraj:
Becky prvotno napisa
mislim da ti isplati vise uzeti odmah br 1
S. ju je nosila do 5.5 kg ;)Citiraj:
Dia prvotno napisa
Danas su mi došle ME aio pelene. Da li ih treba nakvasiti ili samo normalno oprati?
Citiraj:
Lucija Ellen prvotno napisa
Ja imam BG S. I dosta je mala. Vidljivo manja od recimo Kissaluvs 1. Nemam pojma koliko se isplati jer imam nula iskustva. Ali mislim da ako uzmeš L češ dosta čekati da ju staviš u upotrebu...
Hvala Pups! Narucila sam M ali s drugog sajta, no bila je samo jedna na skladistu. Cekam da stigne! :D
češ = ćeš
Samo je operi. Ja sam s njom jako zadovoljna :DCitiraj:
-tajana- prvotno napisa
cure, jel ima koja dobra duša koja naručuje pelene izvana, ja bih kupila Fb gingham vel M, a nemam kartice(baratam samo kešom) :oops:
mogu ja ak hoces
Pitanjce...
Jel tko kupio u Getrou zaštitne gaćice? Pričala mi frendica o njima, da su ful jeftine, a ne znam kakve su kvalitete.
Krenula bih ponovo s platnenima, a sve je zaštitne Jana prerasla. Našla sam dva para od cura na forumu, ali dok stignu do Zagreba, proći će me volja.
ja sam dobila jedne iz Getroa. ali budući da ih ionako imam dovoljno i da na njima piše PVC, ipak ih nisam koristila.
ma daj uzmi gaćice od cura. pošalju ti ih poštom i najkasnije je za dva dana kod tebe!
da, zaboravila sam reći i da mi se čine dosta krute (i šššuššškave :mrgreen: )
Ak su ful jeftine, kupila bi ih samo kao privremene. Uopće ne sumnjam u nekvalitetu.
Tenks! :*
I s obzirom da na jednom topicu nisam dobila odgovor, ajd da tu pitam.
Zašto većina vas ne koristi vlažne maramice? Kaj je tak loše u njima?
Parfemi i još svašta kaj naliju u njih. Zimi su dosta hladne za guzu (sobna temperatura). Moja slatkica je od njih znala dobiti par točkica po guzi (a znala sam ih samo podmetnuti ako je baš kakala dok sam maknula pelenu).Citiraj:
Jelka prvotno napisa
meni vlažne maramice smrduckaju.
a i kad sam ga samo s njima znala trackati nikad nisam imala osjećaj da je čist nego onak samo namrljan, "zakamufliran". ne znam kak bi objasnila. uvijek mu je koža ostala lagano ljepljiva...
koristim ih u tzv. kriznim situacijama kad ga moram brzinski očistiti čim ga razmotam, ali ga nakon toga uvijek i operem.
mi redovito od njih dobijemo osip,od svih vrsta
zato ih ja dobro isperem u toploj vodi i onako vlazne vratim u kutiju i sve ok
Imaju konzervanse. Inače bi se usmrdile da stoje upakirane mjesecima, jel tak?
Probajte sebe "oprati" vlažnim maramicama da si vjerno dočarate osjećaj. Nije kao nakon pranja vodom, nego nekako ljepljivo-masno, čak i pecka.
Ja vlaznim maramicama brisem svoje ruke ako smo negdje vani ili kod doktora, a trebam Leonu hraniti ili skinuti, da ju ne diram prljavim rukama. Za nju ne koristim jer mislim da su cista kemija, a i da je samo oprano vodom dobro oprano, a ovo je nekako, kao sto cure kazu, samo zamrljano.
Da vam i tu javim: imate instock kod Michelle
3SR i L fittedice. Prekrasne su!!!
platnenopelenašice dajte savjet :naklon: da ne otvaram novi topic.
prije cca dva tjedna sam primjetila da mi odstajale pelene užasno smrde na ustajalu mokraću. prvo su mi smrdile navečer one koje su popišane to jutro. pa je taj razmak postajao sve kraći. na kraju je smrdila pelena čim sam je skinila s maje :shock:
onda sam ih iskuhala bez praška pa još jednom na 60, opet bez deterdženta. pa smo otišli na korčulu i tamo smo koristili libero. smrde, smrde...
pa je dobila temperaturu 38,6 i nastala je frka jer se sve događalo ona 4 neradna dana. pa mi je pedijatrica telefonom savjetovala antibiotik i potrošili smo ga prije 3 dana. i danas platnene opet smrde, one koje sam joj svukla sinoć.
e sad, jel ja sumnjičim platnene bezveze :oops: ili ima ovdje netko ko može povezat platnene i urinoinfekciju? ili se platnene usmrđuju same od sebe po ovim vrućinama? odlažem ih na suho, ako to uopće ima veze. dajte pliiiiiiz ako netko zna jer je danas fck petak i sludit ću do ponedjeljka ako se stvar ponovi :(
A je li joj smrdi mokraca inace? Da je probas ostaviti malo golu, sacekas da se popisa i pogledas kakve je bistrine mokraca i smrdi li? Ja tako uvijek radim kad sam sumnjicava. Drzim fige da je ipak zbog vrucina. fig, fig
"If they're still a little stinky when you take them out of the washer or dryer, you aren't using enough soap.
If they smell clean after being washed, but are stinky during a diaper change (like a much stronger than normal ammonia smell), then you've got build-up and need to strip.
If they are OK after washing and at diaper changes, but they knock you over when you open the diaper pail, you've got summertime stink and need to wash more often."
Nasla na Diaperpin forumu o platnenima... :mrgreen:
Ima jos, ako ovo stripping iliti pranje bez deterdzenta dok ne netastanu mjehurici ne uspije, ali ne da mi Tyler tipkati, samo klikati... :oops: , napisem ti kasnije
*ne nestanu :roll:
Mayo i naše su smrdile kad su popiškene i to čim siđu s guze, sad sam ih duplo ispirala pa je bolje, al sam se totalno uvjerila da ne smrdi mokraća kad sam mu jutros skinula novu ME fitted OS nakon cijele noći nošenja (11 sati) i nije se baš ništa osjetilo. Čini mi se da mi se nešto u pranju posmrdalo, e sad jel previše praška ili premalo...pojma nemam. Morat ću još oprobati kombinacija, sad perem s malo manje praška od plastične čaše od 2 dl. Možda je to ipak previše?
e i sad opet isti scenario. temperatura 38,4 i izrigala pet kvadrata dućana :roll:
duplo ispiranje uvijek programiram. a sa centrifugom od 1200 okretaja u minuti ne može ni malo praška ostat unutra :/
ali opet mi je nejasno, to duplo pranje sam odradila ima deset dana :?
tomita, znaš li koliko ja stavim praška na punu mašinu robe? cca 2 žlice od juhe i to ravne, ne pune vrhom. di je to od tvoje čaše od 2 dl... pa ne mogu manje.
zbunj.