Donacija sperme - Tražim pomoć
Evo da vam se i ja obratim po prvi puta i sa muške strane.
Imam 31 godinu i diagnosticirana mi je azospermija, a prije toga i primarni hipogonadizam, preživio dva napada meningitisa, tako da is možete misliti što smo sve MŽ i ja prolazili. Od terapija testosterona idr. Da bih nakraju svega odustao bojeći se mogućnosti tumora od uzimanja testosterona.
Došlo je i vrijeme da se potrudimo imati dijete, budući da ništa od prirodnog puta pripremali smo se za pokretanje postuka posvajanja dijeteta.
Ali u međuvremenu ohrabreni prijateljskim, rodbinskim i vašim toplim pričama ODLIČNOM FORUMU (ostanite takvi i dalje), počeli smo razmišljati o doniranoj spermi.
E, sad imam par pitanja pa se nadam odgovorima:
(Ispričavam se odmah na početku ako će moja pitanja izgledati smiješna ili banalna, ali ja sam totalni početnik u tome tako da vas molim da me shvatite)
1. Kome se obratiti na početku potrage za donacijom?
2. Kako do donirane sperme? ( Čuo sam i pročitao po forumima da parovi odlaze u Prag, ima li gdje bliže npr. Slovenija, Austrija?)
3 Da li sami krećemo u potragu ili se moramo najprije konzultirati sa liječnicima?
Toliko od mene za sada.
Znam da ima puno otvorenih topica na tu temu ali ja ni u jednom nisam pronašao odgovore na pitanja koje tražim.
Nadam se brzom i iscrpnom odgovoru.
Neka mi se jave parovi koji su prošli to sa donacijom, ako ništa drugo bar riječ ohrabrenja.