Dora ima 14 mjeseci
Danas smo bili u bolnici.
dobila je infuziju
To je bila prava tortura
Bolje da vam ne pričam
Krvna slika je u redu
Rekli su da je sve ok
Poslali su nas doma
Opet povraća
Kaj da radimo?
Printable View
Dora ima 14 mjeseci
dobila je infuziju
To je bila prava tortura
Bolje da vam ne pričam
Krvna slika je u redu
Rekli su da je sve ok
Poslali su nas doma
Opet povraća
Kaj da radimo?
Dobro pazite da ne dehidrira.... ako se tako nastavi, opet u bolnicu :(
ništa.
haraju ljetne crijevne viroze.
znam da je teško gledati dijete kako se muči, ali to je najčešće potpuno bezopasno.
svakako pazi na unos tekućine (hrana nije toliko važna) i ako baš bude odbijala, opet na zaraznu.
:heart:
Prema mojim iskustvima crijavna viroza traje dan dva.
Ja bi nazvala pedijatricu.
moja cura se jutros probudila i odmah povratila a nije nista ni jela ni pila. vec je odtad povratila 7-8 puta. zanima me sto joj se preporuca dati da pije a sto da jede da umiri zeludac. dali je ok davati rizino mlijeko koje i inace pije ili ne?
kopiram s duplog topica:
antik:
Dora ima 14 mjeseci
dobila je infuziju
To je bila prava tortura
Bolje da vam ne pričam
Krvna slika je u redu
Rekli su da je sve ok
Poslali su nas doma
Opet povraća.
već četvrti dan
na sisi je inače
apetita nema
pije malo čaj od šipka
Kaj da radimo?
temperaturu nema
dali smo i stolicu na analizu
čekamo rezultate
gotovi budu za 6 dana
Veki:
A šta su vam rekli u bolnici da radite? Znam da je uvijek dok beba povrača potrebno nadoknaditi elektrolite. Za to imaš **** ORS koji se daje malo po malo. Ako doji to joj je najbolji lijek. Držimo fige da se sve smiri i da nalazi budu dobri. Znam da sada hara crijevna viroza ( i mi smo prošli) pa ako je samo to onda ste pri kraju . Možeš dati i Prolife koji regulira crijevnu floru ( kao da si joj dala puno LGG jogurta) i time možda pomogneš malom organizmu. Sretno
paci:
I rehidromix sol smućkanu sa vodom, koliko popije - popije
Veki:
To je ORS, samo je ovo **** napravio baš za djecu. Rižina sluz, mrkvica i elektroliti i dobrog je okusa za razliku od Rehidromixa. Nama preporučila pedijatrica u koju imamo puno povjerenje
Mukica:
a kaj ti jedes?
mozda je od neke hrane koju ti uzimas
da nije sunčanica??
ako je bila dosta vani, bez obzira da li u hladu ili ne...
Samo ti njoj polako žličicu po žličicu daj otopinu rehidromixa. Tako po malo da odmah ne povrati. Dovoljno je 5 min da iskoristi elektrolite iz otopine. Bitno je da uzima tekućinu a hranu će već početi.
Moja Ivona kad je imala proljev i povraćala nije ORS htjela ni vidjeti. Meni baš i nije nešto dobrog okusa.
Stolica bi trebala za tri dana biti gotova ako nešto raste a već drugi dan ako nema ništa.... pa ćeš vidjeti.
I nama je rehidromix otopina bolja, a ORS ne možeš ni naći svugdje (pogotovo npr. na moru)
jočer je samo još jemput povračala a danas opet 2 puta jače, kad smo mislili da se smirili
a i deda je u familiji povračao, i mama prije par dana, a i tati je loše u trbuhu.
dori smo kupili pro Life
na sisi je i pija vodu
pomalo jede
ali situacija kao da se ne smiruje.
Sto vise dojiti (nas je cica spasila od infuzije)
definitivno ORS ****!
Lagana manestrica - mrkva+riza(bijela)+krumpir - sve narezati na sitno ili naribati i neka jede svako toliko - svakih cca 5-10min. po 1-2 zlice !
(naravno ne stavljati ni ulje ni nista osim vode u kojoj se kuha i malo soli)
domaci rehidromix (smijesati prokuhanu vodu+malo secera+malo soli)
davati piti 1-2 zlice vode svakih cca 5min. /ne puno tekucine odjednom/
između ostalog ovo potpisujem. Davati joj na žličicu max 2-3 žličice vode. Iako traži još. Nama je M. jednom bila u takvoj sitaciji, i čim bi popila više od 3 žlice, sve bi opet povratila.Citiraj:
mel prvotno napisa
Ako cica, super!
Možda je pokvarila želudac. Što je jela prije nego što je počela povraćati?
Taj dan i dan prije?