Ima l` itko da se priključio? Ili da razmišlja o priključenju?
Printable View
Ima l` itko da se priključio? Ili da razmišlja o priključenju?
strpi se još malo...
Zašto? Nije još zaživilo?
Što je to "optička mreža"??? :?
http://tripleplay.vodatel.hr/public_...gi?menu_id=143
Doduše, onaj dio o konzultacijama s liječnicima digitalnim putem mi zvuči taaaako znanstveno-fantastično, da bi bilo smiješno da nije tragično.
Apsolutno sve što piše za optiku, može se raditi i s ostalim načinima spajanja (bakrena žica, wireless), jedina razlika je što optika ima mogućnost to raditi daleko brže.... Boldao sam ovo da ima mogućnost, jer jedno je teorija, drugo praksa....
Vodatel nudi 2Mbps brzinu veze preko optike... ADSL2+ Iskon DUO 10Mbps preko bakra.... pa ti vidi šta su marketinške fore....
I ne, neću sad ulazit u detalje jer se o tome može pisat stotine komentara i raditi stotine usporedbi... ja sam gore samo komentirao vodatelovu prezentaciju triple playa... ne tvrdim da ne valja, dapače.... ja da imam mogućnost uzeti tripleplay, uzeo bih ga već sutra... :)
Krajnji domet bakra je ~20Mbps do ~500m od centrale. Optika ide 5x brže na 5x dalje, ali je momentalno i 5x skuplje pa ti vidi. Računaj s time negdje za 5 godina. Sve 5.
ma ja sam se osvrnuo na mogućnosti optike koje vodatel navodi (rad od doma, online igrice, glazba, video sadržaji, sigurnosne kamere, automatizacija doma, nadzor i upravljanje domom, telemedicina....)... po meni, to nisu argumenti za prelazak na optiku sa recimo DSLa... jer dsl također može to sve...
U pravu si. Čak i kad bi dobio 1Gbps - kako bi ih iskoristio :?
Al da dobro zvuči...
Znači, ostajemo pri ADSL-u (bar još jednu petoljetku :mrgreen: )
Huh zavrtilo mi se u glavi od tolikih 5-ica :lol:Citiraj:
Davor prvotno napisa
Tri puta sam iscitala post i napokon shvatila
thx 8)
Jel ima uopće tko triple play doma? Pretpostavljam da s Internetom nema problema (imam dobra iskustva s Vodatel optikom), ali ako može netko napisati iskustva sa TV i telefonom...
Hvala.
Ja sam još uvijek na svemu ex-monopolističkom, od telefona do interneta i max tv-a. Da ne govorim da zasebno plaćam pretplatu na HTV i još 150 kn mjesečno za kabelsku i HBO.
Skup sport. Preskup sport.
Uskoro se prebacujem na drugog operatera za tel i internet, čekam da istekne ugovor za max tv pa i to otkazujem. Uzela sam jer mi se činilo cool, a možda sam opd zime par puta gledala program preko maxa. Kabelsku ću, na žalost, morati zadržati zato što u slučaju otkaza ugovora ne mogu gledat telku u spavaćoj, inače mi ni ona ne bi trebala, al je cijela zgrada uzela ponuđača.
Koristim vrlo malo od svega za što plaćam i nema smisla.
Fiksnu i broadband u HR nudi oko 20 operatera, izbora stvarno ima.
Da, ali svi su geografski ograničeni... dakle, ako je nekome dostupan dsl od tcoma, onda je on dostupan i preko iskona, metroneta, amisa... ista stvar i sa adsl2+.Citiraj:
sunce prvotno napisa
Kabelski net i tv je ograničen na veće stambene zgrade.
Optiku ti mogu dovesti gdje god hoćeš, samo moraš maaasno platit. Dakle, ajmo reć da je nedostupna (osim triple playa na par lokacija - opet veće zgrade ili privatna naselja).
Vip i Tmobile dostupan svugdje, naravno uz masne naknade...
Dialup i isdn - dostupan svima, ali skup i spor.
Da, u pravu si, izbora ima, ali je izbor za onu stvar (ne smijem psovat)... :mrgreen:
To ti je cijena napretka. Nije jeftin.
Najžalosnije je to što su sve te stvari ultrajeftnije vani...Citiraj:
Davor prvotno napisa
Mobilne podatkovne neću komentirat, cijene su sulude. Dostupnost je ipak prevelika cijena za kune po kb koje naplaćuju.
Što se optike tiče, bit će... Ionako kaskamo.
Al opet, sve je to tužno. Ni zakonski još nije riješeno pitanje vlasništva nad kablovinjem, pa imamo circulum vitiosus. Ponuda je prilično solidna s obzirom na veličinu tržišta.
Mi imamo doma triple play. Frisko prikopcano!
Internet je mrak, telefon radi dobro, no moram reci da je kvaliteta TV slike losija nego sto nam je imao DCM. Ne toliko da se ne moze gledati, no primjecuje se, a povremeno slika postane i skroz pikselizirana.
Ocekujuci puno bolju kvalitetu mi nismo ni htjeli potpisati radnicima primopredaju. Onda je dosao tip iz Vodatela i objasnio da je to manje vise to.
Po mom misljenju Vodatel u Hrvatskoj jos uvijek boluje od djecjih bolesti, podrska korisnicima je uzasna, organizacija losa.
Mislim da se isplati pricekati da im prodje to nekakvo pocetno uhodavanje.
Kome se da citati nasa storija o Vodatelu, tu je iscrpno napisao MaliMujo (MM)
http://www.forum.hr/showthread.php?t=143499&page=14
da malo podignem temu, mi smo ove jeseni intezivno imali namjeru prebaciti se na triple play, ali budući da smo doznali da su tražili klijente a uopće nisu imali postavljenu infrastrukturu, odustali smo. jučer mi je došla obavijest doma da su sve napravili, i da dobivam mrežu do kraja 2007 godine, što znaći u roku od razumnih 30 dana.
telefon, internet, tv- 99 kn, prije se priključak plačao 490 kn, sada je na akiciji za 1 kn! besplatni razgovori unutar fixne mreže od 0-24 su dodatnih 20 kn, tako da je to stvarno super ponuda.
jel ima još nekih koji su zadovoljni sa njima ili pak onih koji su nezadovoljni? molim iskustva
deedee- kako tebi sada funkcionira nakon par mjeseci korištenja?
telefonska veza optima-vodatel ne šljaka.
molim, :shock: :shock:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
jel to znači da ako ja uzmem triple play (vodatel) da neću moći pričati sa mamom koja je na optimi??? :?
tak mi kaže sestra... ona je na optimi, nećak na vodatelu. i zove ga na mobitel. sve ostale dobije bez problema.Citiraj:
Tea prvotno napisa
Mi smo "onako" zadovoljni...
Da ima neko drugi bi i to probali, imamo priključak već nekih 8-9 mjeseci, s tim da smo priključak čekali valjda 5 :x . Za optimu nemam pojma, nemam nikog , pa nisam probala, uglavnom to je za sad najbolje što smo mogli dobiti pa smo se riješili ADSL-a. Mi smo ih dobro ribali za neke stvari, pa će sad valjda vama biti bolji :mrgreen:
Ispočetka je paket bio 200 kuna tako da je sad stvarno ok cijena.
sorci, mi provjerili danas, vezu s optimom i radi. Ja sam s vodatela zvala broj na optimi, radi u oba smjera,..
Reci sestri nek ih zove i gnjavi dok ne srede, treba ih svako malo piliti jer zaborave :mrgreen:
Nakon onog kriznog puta, stvar konacno radi.
Da se iskupe za sve probleme, dali su nam popust na internet, tako da nam je za narednih x mjeseci racun manji nego sto bi trebao biti.
Na tel bas ne pricamo puno, no za sada je sve radilo. Povremeno neki problemi sa amino uredjajem, no lijena sam zvati njihovu tehnicku podrsku.
Nadam se da se sad nisam urekla (kuc, kuc o drvo).
super pikulica :*
baš mi je bilo ono krivo, da uzmem vodatel (tj. praktički već uzela i potopisala ugovore, samo mi trebaju doči majstori instalateri) a da ne mogu razgovarati sa mamom koja je na optimi. to bi mi bilo kao da nemam ni ruku ni nogu :/
al sam čula da su na vodatelovoj centrali jako neljubazni, jel imate i vi takvih saznanja :/ ? :?
Ooo, s nama su fini, ja samo kažem adresu ili prezime, sve znaju i odma su fini :mrgreen:
Nama su bili stravicni.
Nazoves, predstavis se, lijepo objasnis problem, oni ti kazu: Nema problema, javit cemo vam se danas ili sutra! I onda ti se vise uopce ne jave. Ni taj dan, ni sutra, ni cijeli tjedan.
Onda ja zovem nazad, oni kazu: evo vam broj te i te odgovorne osobe. I onda zoves broj na koji se nitko, nikad ne javlja.
Jednom sam slala mail, dva tjedna nije bilo odgovora, zvala sam ih i tek nakon toga je stigao odgovor na mail.
U principu, meni je to bilo najgore kod njih, sto te muljaju i vozaju kao idiota.
Tako stvar funkcionira kod centrale i prodaje, no moram reci da su ljudi u tehnickoj podrsci bili vrlo ljubazni, susretljivi i efikasni.