Od kada sušene brusnice i grožđice?
Printable View
Od kada sušene brusnice i grožđice?
moja ih ni sad ne voli, jedino dobro zakamuflirane.
od godine dana sigurno?
Mi probali grozdice nakon 10mj, ali Buba bi ih samo pocucla i ispljunula.
Tek negdje s godinu i po je uspjela progutat te grozdice i sad ih jako voli.
Brusnicama nije nikad bila previse odusevljena.
Marelice su joj teske za zvakati pa ih takoder ne dozivljava.
Mene zanima jel netko dao susene jabuke?
mi smo probali čips od sušenih jabuka, negdje oko 13-14 mj. meni je bio fin, no mala ga nije nimalo doživljavala ukusnim :(
uglavnom više voli svježe voće
Evo, kupila sam grožđice i brusnice (obzirom da je u fazi da joj je sve ostalo voće fuj!) i mrvicu usitnila nožićem, skuhala griz na rižinom, stavila cimeta i frajla je sve :shock: :shock: smazala - to se inače kod nas ne dešava tako često!
Probala sam joj dati i same, pa izgricka onaj mesnati dio, a kožica završava okolo po stanu :mrgreen:
suhe grozdjice, marelice a i dosta susenog voca je dobro za zeljezo u krvi...
mom luki su to skoro jedini 'slatkisi' koje konzumira...
Citiraj:
jazzmama prvotno napisa
super!
i ja ću probati to, pošto voli griz, tenx
OT, Ema je jako, jako narasla! Avatar je prekrasan :heart:
xCitiraj:
lucky day prvotno napisa
samo u pocetku sam ih natapala i pripremala sa zitaricama jer ih je kakila u komadu.
sada ih gricka uz rizine kuglice, stiropor i mekije.
i mi obožavamo mekije - to nam je moku :mrgreen: (smoki)
jazzmama, velika, da, više nema dnevnu pelenu :D
a tvoja je vidim mala glumica :heart: , voli se slikati :) ?
jap! :yes:Citiraj:
Riana prvotno napisa
He..super ak vam klinci jedu suseno voce u tim kasicama, grizevima i tako to.
Moja nema sanse da pojede grozdicu ak je nade u necemu, jedino same ko grickalice.
E da..jos sam se sjetila..cure koje kupujete grozdice (a mozda vam vec nije palo napamet) bolje kupite bio grozdice (ima i u dm-u) nisu uopce toliko skupe s obzirom na kolicinu koju klinci mogu pojesti..a nekako mi se cine sigurnije nego "obicne" . Nama je taj jedan dm paket trajao mjesecima..
Citiraj:
Riana prvotno napisa
:D uspjeli ste!!!!
Moja Katja .. ah, dvije stvari na ovom svijetu je mogu umiriti na sekundu - moja cica i fotoaparat :saint:
a prije kojih mjesec dana je skužila da je njena slika na desktopu - stalno hoće na koljena, pa za komp, pa se smješka, pa kao nešto priča, joj..
mali leptirić! :heart:
Jel sušeno voće po nečem bolje od sviježeg?
Tea ga neće jesti, jedino ak joj pomiješam s mlijekom sa žitaricama i ak ne skuži da sam pomiješala - a najčešće skuži. Sviježeg voća jede puno, al sušeno nikak.
Mi joj podvaljujemo sušeni ananas kao bombone od ananasa i to joj je jako fino. Da smo joj rekli da je to sušeno voće ne bi htjela niti probati.
Ma ja uopće ne bi davala sušeno, da moja K. hoće jesti svježe - ali svela je voćni obrok, od sveg silnog voća, na par komadića breskve, a ostalo ispljuje van. Ovako bar jede "voće" u nekom obliku :saint:
Eto laze lucky day da je dobro za zeljezo u krvi..Citiraj:
TeinaMama prvotno napisa
Ja iskreno nemam pojma..
Nama suseno voce sluzi kao grickalica (ne dozivljavam to obrokom) i bolje mi je da gricka grozdice nego neke smokije il kokice ili kajtijaznam kaj.
Makar npr u nekom susenom vocu ima brdo secera..tak da ni to nije previse okej.. :/
Citiraj:
retha prvotno napisa
U voću nema rafiniranog šećera (osim ako ga u proizvodnji malo ne pošećere) kao u većini kupovnog, već fruktoza ili voćni šećer. Ni ja to ne mogu nazvati obrokom, količinom je premalo, međutim kada skombiniram sa rižinim mlijekom i grizom ili palentom, tada se može nazvati mljac večera :mljac:
Kad već pričate o sušenom voću...kako pripremiti čips od jabuka?
Ups, zeznula sam se - zanima me kako spremiti, čuvati čips od jabuka? :oops:
Hm..mislim da brusnice npr puno posecere..inace bi bile prepuno kisele..Citiraj:
jazzmama prvotno napisa
Al opet..sad si me zbunila pa nisam 100% sigurna. :/
Mozda netko zna bolje od mene?
jel ovo laze=kaze ili...? :mrgreen:Citiraj:
retha prvotno napisa
al ajd, iako je bilo o zeljezu puno i dobrobiti bas susenog voca za zeljezo evo:
Citiraj:
Home Remedies for Anemia
1. Breast milk provides iron that can help with anemia, so breast feed
infants if this is the source of the illness. For the same reason mother should also eat diet rich in iron and folic acids.
2. Have the child eat foods with plenty of iron, such as beans, almonds, and whole grain products.
3. Have the child get plenty of vitamin C to increase his or her ability to absorb the iron. Vitamin C rich foods include broccoli, green peppers, and citrus fruits.
4. Have the child eat dry fruit, as they contain concentrated minerals such as iron. Soak these dry fruits like apricots, figs, almonds and raisins overnight in water and let the child eat this in the morning. This should only be given in small quantities.
5. Cook food in a cast iron skillet to increase the iron content of foods, especially when cooking acid rich foods, such as tomatoes.
poanta je da je zeljezo koncentriranije u susenom vocu...
sto opet ne znaci da svjeze nema nekih drugih svojih prednosti, naravno...
a da, i vocni secer je secer (samo bolje kvalitete) pa je dobro pripaziti sa kolcinama suhog voca...
pogotovo sto su djeca manja...
ja luki ikad nisam ogranicavala nesto posebno i ne mogu reci da je i jednom pretjerao...
da sam mu nudila cokolade od 10mj. starosti - nisam sigurna da bi bila ista situacija (bez moje intervencije)...
Joj, oprosti..naravno da sam htjela napisati: kaze.Citiraj:
lucky day prvotno napisa
Naj uzet za zlo moje slampavo tipkanje. :*
no frks, obicno mi dobro ide citanje 'izmedju redova' a i vidim da su k i l na tipkovnici blizu... :* :love:Citiraj:
retha prvotno napisa
OT. Meni je prvo palo na pamet: tko laže taj i krade, k'o krade taj i ubija - đizs .. :lol: takav dan, sve se poklopilo :tele: [/b]
Ne jede ni Tea grickalice. Ja joj narežem sviježu jabuku na kriške ili bananu ili krušku pa to "gricka".Citiraj:
retha prvotno napisa
Iako moram priznati da sam se u zadnje vrijeme zapitala nad tim jer doktorica mi je sad na sistematskom s dvije godine rekla da je premršava, a onda mi je šogorica rekla: Pa normalno kad ju držiš na dijeti s tim voćem!
Meni je jasno da se od jabuke i kruške nemre zdebljati i zapravo ne znam kaj da radim. A za normalne obroke uvijek dosta pojede. A ima bogec 10 kg s dvije godine. Rado bi joj dala suho voće umjesto sviježeg (da se mozda malo popuni), al kad neće...
Mrzim te kalupe! Jel ona izgleda mrsavo normalno ili premrsavo bolesno?Citiraj:
TeinaMama prvotno napisa
Ne kuzim zakaj bi klinci morali biti debeljuskasti? Zbilja ne kuzim!? :?
Moja Buba jos ni nema 10 kg, ok nema jos ni dve godine.. al brate mili, pedijatrica mi nikad nije nista spomenula za njenu "mrsavost".
Mislim..pa kaj se od susenog voca moze udebljati? Prvi glas?
Jest blizu su, preblizu! :mrgreen:Citiraj:
lucky day prvotno napisa
A nadam se da si izmedu redova procitala da si mi ti jedna od simpaticnijih zemski na forumu.