Tko ne govori? Postrojimo se:-D
Eto, danas sam u Jovančevićevoj knjizi "Godine prve - zašto su važne" pročitala informaciju kako 17-mjesečno dijete govori u prosjeku 50 riječi ( :shock: ).
Kaleb je u 17-om mjesecu života i govori maksimalno 5 riječi, najčešće koristi dvije. Glavna riječ je lampa (inačice ampa, ampa-pa, ampa-baba, dadna, adnan), a ponekad kaže i mama.
Govorio je tata, auto, maca, loptica, deda...Ali sve u fazama. Recimo, dva dana viče samo tata, tatica i onda dva mjeseca ni ne spomene tu riječ. Sad smo, pogađate, u fazi lampe. Čim dođemo kod nekog, digne pogled i kaže "ampa" (što ljude zavara jer zabriju da dijete priča :lol: ). Neki dan je cijeli dan govorio "adnan". Zadnjih par dana govori nešto na svom jeziku (npr. "ghaa" kad se čudi ili divi nečemu), ali ništa suvislo.
Dakle:
1. Kaleb, 16 mjeseci
Re: Tko ne govori? Postrojimo se:-D
Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Neki dan je cijeli dan govorio "adnan".
pa dijete ti lijepo govori - morate se doći igrati s andrejem i njegovim najboljim prijateljem. 8)
a što se tiče broja riječi :lol: , nemam pri ruci tekicu ali u toj dobi mogli smo ih nabrojati na prste... jedne ruke vjerojatno.
skoro do drugog rođendana govorio je vrlo, vrlo malo i jednostavno. onda je uslijedio kvantni skok.
Re: Tko ne govori? Postrojimo se:-D
Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Eto, danas sam u Jovančevićevoj knjizi "Godine prve - zašto su važne" pročitala informaciju kako 17-mjesečno dijete govori u prosjeku 50 riječi ( :shock: ).
:shock:
ja mislim da moj sin govori 20000000 riječi, ali mu sve zvuče približno isto :lol:
mama, da i ne, daa kao voda (a ponekad je vo), av-av, kaa - naš pas kaja, baba, tata, papa, i raznorazni neponovljivi zvukovi i glasovi. eto, dakle možeš nas stavit na listu..