Re: Sveti Duh VS Vinogradska
[quote="Micika_8"]
1. Koliko su bebe sa mamama u Vinogradskoj? I kako postupaju s njima dok nisu sa mamama (mislim na dohranjivanje i to)?
Mogu ti samo reći kako je meni bili na Sv. Duhu:
Bebe na Sv.Duhu donose ujutro oko 5:30 i tamo su do nekih 9 sati kad kreće vizita pa ih odnose, i vraćaju oko 10:30 i bebe ostaju s mamama do nekih 15 sati kad ih odnose zbog posjeta, i vraćaju oko 17 gdje ostaju do 23 sata i zatim ih odnose...
2. Kakvi su higijenski uvjeti u obje bolnice?
Opet mogu reći samo za Sv.Duh - WC je relativno čist - mislim da tijekom dana čistačica 2 puta čisti, jednako tako obriše i pod u sobi gdje leže rodilje.
WC papira uglavnom ima i ako nema ubaci čistačica kad primjeti da je nestao.
3. Kakav je režim, ono, buđenje, tuširanje, vizite, klopa, posjete...?
Najgore mi je bilo jutarnje buđenje oko 4:30 kad sestra upali svjetlo u sobi i prodere se "dobro jutro mame" :)) Morale smo se tad ustati jer ubrzo ide sestra koja "zateže" posteljinu na krevetu, obaviti WC, tuš i sl. jer uskoro stižu bebice ;)
Klopa prvi dan nakon poroda za doručak sam dobila šnitu kruha prerezanu na pola i jedno kuhano jaje bez ičeg drugog, pa sam odmah naručila dodatne sitnice za podebljati doručak i večeru koji nekad budu slabiji, a ručak je ok.
4. Kakav je odnos prema rodilji i uvjeti u predrađaoni i rađaoni? Poštuju li želje rodilje ili to ide po njihovim pravilima? Što se smije nositi sa sobom, smije li otac bez potvrde prisustvovati porodu, smije li se piti voda, odnosno, kako je najlakše prešvercati?
O uvjetima u predrađaoni i rađaoni ne znam puno jer je meni porod prošao a da se nisam ni snašla od silne brzine... znam samo da nakon poroda ležiš dva sata u hodniku "na promatranju" i onda te odvezu u tvoju sobu, gdje prvi posjet toaletu obavljaš u pratnji sestre... J
a sam nosila sve sa sobom uključujući i vodu i grickalice...
ako te još nešto zanima slobodno pitaj!
Citiraj:
Minda prvotno napisa
1. Koliko su bebe sa mamama u Vinogradskoj? I kako postupaju s njima dok nisu sa mamama (mislim na dohranjivanje i to)?
Bebe na Sv.Duhu donose ujutro oko 5:30 i tamo su do nekih 9 sati kad kreće vizita pa ih odnose, i vraćaju oko 10:30 i bebe ostaju s mamama do nekih 15 sati kad ih odnose zbog posjeta, i vraćaju oko 17 gdje ostaju do 23 sata i zatim ih odnose..
Je li se ovaj dio promjenio? Zar bebe ne ostaju navečer uz mame? Imaju li bebe kinderbet ili kako to ide?
Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
Citiraj:
Minda prvotno napisa
Bebe na Sv.Duhu donose ujutro oko 5:30 i tamo su do nekih 9 sati kad kreće vizita pa ih odnose, i vraćaju oko 10:30 i bebe ostaju s mamama do nekih 15 sati kad ih odnose zbog posjeta, i vraćaju oko 17 gdje ostaju do 23 sata i zatim ih odnose..
Je li se ovaj dio promjenio? Zar bebe ne ostaju navečer uz mame? Imaju li bebe kinderbet ili kako to ide?
Sad je na SD rooming-in izuzev odvođenja za kupanje na sat vremena ujutro.