koliko je trajalo vaše odvikavanje od pelena?
moja Anja ima 22 mjeseca. skinula sam joj pelenu početkom ljeta, najviše zato jer ne radim i nisam je htjela po vručini gnjaviti s pelenama. kada mora kakati uvijek kaže i to obavimo u tutu, ali joj se zna desiti da se još popiški u gačice. prođe dan da se ne popiški nijednom, a nekad se popiški više puta. za spavanje joj stavljam pelenu. to već dugo traje pa me zanima kako je prošlo vaše odvikavanje. neki su mi čak rekli da je premala i da još nije spremna za odvikavanje. inače ne slušam priče sa strane ali me već tolko gnjave da trebam još nečije mišljenje. :?
Re: odvikavanje od pelena
Citiraj:
ice lea prvotno napisa
Bok svima!
I mi imamo "malih" poteškoća po tom pitanju. Naime,Lea ima 27 mjeseci i ponekad je htjela piškiti u tutu,ali sad neće ni da je vidi. Probala sam i s nastavkom za WC, isto tako. Mislim da ipak nije spremna,ili me možda zafrkava. Dok smo bili 2 tjedna na moru, skroz sam je skinula i nudila joj tutu,čak sam i ja sjela na WC, kao zajedno ćemo,ali ništa. Ona sjedi 2 sekunde i onda veli : Nema ništa,djugi put! Nakon 1 minute popiški se u kuhinji ili na šahtu vani ili digne nogu, pa piški malo tu, malo tamo. Nakon toga mi dođe i veli : Leica je tjebala piškiti u tutu! Ništa,djugi put! I tako je bilo i sa kakanjem-sjedi na tuti ,digne se ,otrči i kaki na šahtu ili ispred kuće. Poslije se smije i govori da je tjebala kakiti u patikicu,tj.tutu, i veli mi : Djugi put ću 100%.( šta ona zna šta je 100%). To je trajalo 10-ak dana i vratila sam joj pelenu,jer mi je zbilja bilo teško pratiti njen tempo (jako je živahna) i non-stop brisanje lokvica doma.
Svekrva me pili (s njima smo bili na moru), da kako neka djeca već u toj dobi čak i piške na WC, a Leica ništa i da je moram nekako natjerati na tutu.Ja neću ništa forsirati,valjda će tražiti nakon nekog vremen, ali takvi me stavovi i uspoređivanje sa drugom djecom bole. Baš sam žalosna.
Imate li vi problema sa mišljenjem bliže ili daljnje rodbine?
Oprostite na opširnosti,ali više ne znam,da je pustim još neko vrijeme,jer očito je da ne može kontrolirati piškenje, ali zna čemu služi tuta i par puta je uspjela piškiti, ili ima netko neki savjet?
Pozdrav!
Ta uspoređivanja sa drugom djecom svakako bole,
i razumijem da si žalosna jer odjednom kritikuju i tvoje dijete a i tebe kao nesposobnu :evil:
Ako ikako možeš, zanemari i slijedi sebe,
to je tvoje dijete i ti znaš najbolje šta mu, kad i na koji način treba i odgovara :love:
Moj G. ima 2 godine i 10 mjeseci i sve je ovo što si opisala i kod nas bilo - pola minute sjedi i ništa,
a za minut ode sve gdje ne treba a onda neće na tutu, neće na wc :/ .
Počeli smo sa skidanjem pelena prije nekih 5 sedmica,
nezgode se još dešavaju.
Kod nas je u zadnje vrijeme prisutna ova pojava - ako ga pitam hoće li piškiti, on uvijek kaže "ne" i u roku 30 sekundi ide niz nogice.
Kakanje je nešto više pod kontrolom, ali još uvijek imam taj problem što nikad ne kaže unaprijed, već samo obavijesti kad se stvar već počela dešavati... :lol:
Moj je sistem da ništa ne pitam, već sam nam napravila "šemu":
ujutro odmah nakon buđenja - tuta, i to u kupatilu, on i ja skupa :mrgreen: ,
prije polaska u vrtić kažem mu (doslovno) da "baci još jedan piš prije polaska" :P ;
kad popodne dođem po njega u vrtić tamo ga vodim na wc, ili ako baš kaže da neće onda odmah po povratku kući,
pa onda poslije ručka ide odmah tuta - tu uglavnom padne jedno pošteno kakanje,
prije izlaska napolje, po povratku i prije spavanja-nakon večere.
Što se tiče svekrve i njenog piljenja,
sjećam se dok još moj G. nije hodao razne djece koja su prohodala sa 10, 9, 8, 7 mjeseci
koja su jela-žvakala hranu sa ne znam koliko,
stvarno me boljelo, ne to što to nekom možda i uspjeva, mada mi nije jasna svrha,
nego što mene i moje dijete takvom pričom svrstavaju u nesposobnjakoviće.
Moja je vodilja uvijek bila ova - niko nije u školu krenuo sa pelenom,
pri tom konzumirajući pasiranu hranu i na sve četiri jer još nije naučio da hoda.
Šta te briga,
svako ima pravo na svoje mišljenje,
ali niko nema pravo da kroji ni tebi ni tvom djetetu :*