Htjela bih ovih dana napraviti sangriu, imam doma raznog voća (breskve, limun, naranče, šljive, dinja) - hajte savjetujte što i koliko ubacit u vino (Vranac), koliko i da li ide šećer... :?
Printable View
Htjela bih ovih dana napraviti sangriu, imam doma raznog voća (breskve, limun, naranče, šljive, dinja) - hajte savjetujte što i koliko ubacit u vino (Vranac), koliko i da li ide šećer... :?
A ja bih dodala i pitanje: da li netko zna i bezalkoholnu verziju...?
imam knjigu o koktelima, čekaj ...
za 12 osoba:
kocke leda
750ml crnog vina
4 mjerice brandyja
200ml soda vode ili limunade
sok 1 limuna
sok 1 naranče
1 naranča narezana na ploške
1 limun narezan na ploške
1 limeta narezana na ploške
1 jušna žlica šećera u prahu
ja sam tako napravila jednom, sve se popilo. led se nije ni bio počeo topit :mrgreen:
kaj misliš, vidra, jel bi valjalo sa rumom umjesto brandya?
ja sam umjesto brandija bila stavila neki jaki liker koliko se sjećam, višnjin, nisam imala brandy. vjerujem da je to sve zamjenjivo.
:lol: od ovoga bi se baš svih 12 osoba pošteno napiloCitiraj:
vidra prvotno napisa
ja sam uvijek radila odokativno: na litru vina, cca 1/2 litre soka od naranče (može i juice), par deci nečeg žestokog - najčešće votka, može i voćna, puno šećera, koliko god treba da se ne osjeti okus alkohola, i, naravno, puno voća (breskve, banane, jabuke, kruške, ananas, višnje...).
A najbolje od svega je što se ljudi napiju i ako jedu samo voće ;)
smućkano, cuclam polako uz TV, uživancija.
hvala curke
:*
Samo da ponovim ovo pitanje! :DCitiraj:
Dolisa prvotno napisa
vidim ja da je Espagna u srcu!
Ma je maria, u srcu je... ;)
Gledam sinoć hrpu raznog voća, pa mi je bilo žao da propadne :lol:
Fino sam se počastila, s guštom.
Bezalkoholna verzija? Zašto, kad je toliko fina s alkoholom? Bez njega to nije sangria nego voćni koktel.
zato jer ima nas koji već godinama ne pijemo alkohol zbog trudnoće, pa dojenja, pa opet trudnoće, pa opet dojenja, pa opet... a pili bi sangriu
:mrgreen:
Tako je! A ima nas i koji iz principa nismo nikad u životu probali ni kap alkohola, niti to želimo u budućnosti... :roll:Citiraj:
ninaXY prvotno napisa
ne znam recept za bezalkoholnu, nema je ni u knjižici o koktelima. no, pretpostavljam da možeš voće nasjeckat u bilo kakav sok, koji voliš.i ... to ipak onda nije sangria :/
Ma znam ja da ima dobrih razloga za nepijenje alkoholnih pića :saint: ali to onda zbilja nije sangria nego voćni koktel, u koji može ići i sladoled i mlijeko i 100 čuda...
Koliko ja znam ono što sangriu čini Sangriom je upravo crno vino i dodatak žestice, a vrsta voća ovisi o ukusu i onome što se ima doma.
Nisam ni ja sad neki alkić, popijem čašu crnog vina ponekad uz fini ručak ili kad se nešto slavi, ali eto baš mi je nekako zamirisalo voće i crno vino koje je stajalo u frižideru... a i inače volim crna vina koja su aromatizirana voćem.
Mamasch, baš si dobro pitanjce postavila, i ja ću je napraviti... :D BTW; sangria bez vina je kao brudet bez ribe... :/ [/quote]
šta je to problem? :mrgreen:Citiraj:
ninaXY prvotno napisa
pa neće niš biti od čašice... ;)
a,znam ja ti bi litru :lol:
temeljni za sangriu je 1l crno vino,2l fanta,1-2dl žestica(stock,whiskey...) i voće. dalje je sve varijacija na temu...
nasjeckaš voće i poliješ sa žesticom bar sat-dva,a onda dodaš ostalo.
iskusna majka 3 djece 8)
HITNO BRZO!
koji sok predlažete za bezalkoholnu varijantu?obećala djetetu za sutrašnji ročkas
fanta i cola pa komadići voća...Citiraj:
Zeko1 prvotno napisa
ili ako ne gazirano....nemam pojma-juice,multi,gusti...
fora je na štapić od ražnjića nanizati voće na kockice pokapano lim.sokom da ne pocrni i staviti u čašu sa sokom,slamka....ukras....