-
trebam pomoc!
Ne znam da li ovu temu otvaram na pravom mjestu, a ako ne molim vas da je premjestite tamo di pripada.
Dakle, karlo ce uskoro napuniti 5 mjeseci i cini mi se da mu jedno oko bjezi u stranu, sto se desava djeci koja imaju dioptriju. To sam primjetila vec prije mjesec dana, ali sad je sve intenzivnije. U pitanju je samo ljevo oko. Inace i ja nosim naocale od malena (od 2. godine), a u mojoj obitelji ih ima puno sa naocalama. Vjerujem da je to i nasljedno??? Kod pedijatrice ga nisam jos vodila da je pitam, jer je to tek sad postalo cesto bjezanje oka prema nosu( nadam se da ste skuzile, ne znam bolje objasniti). negdje sam cula da je to normalno kod malih beba (ne mislim na krizanje okica dok su skroz mali) jer ocni zivac jos nije skrpz zategnut.
Ako imate bilo kakvih iskustava ili ste o tome cule, citale i sl. molim vas napisite nesto o tome. Unaprijed hvala!
-
Postoji fizioloski strabizam u male djece i to je normalno, a kako djeca rastu svi misici u tijelu dobivaju svoj tonus, pa tako i misici oka koji kontroliraju pokrete ocne jabucice. Vrijeme kad oko prestane bjezati je individualno (kao i sve ostalo u djece), ali ako se pogorsava mislim da je ipak bolje otici na pregled. Ovim problemom se inace bave strabolozi, znam da na REbru radi jedna dr. za djecu..
-
na rebru je izvrsna dr. bubaš... mi smo kod nje bili godinama...
-
trebam pomoc!
ja sam daleko od zagreba!
-
to se događa kod beba. ti imaš još vremena za reakciju, ako se to bude ponavljalo.
ponekad se bebama i od godinu dana daju naočale , ali 3 godine smatraju nekom granicom. tada se stvarno vidi treba li ili ne treba. raspitaj se malo, pa ako zapne - tražit ćemo rješenja ;) .
-
trebam pomoc!
Ja sam sa 2 godine pocela nositi naocale i imala sam jako veliku dioptriju (+8). Na iducoj kontroli cu pitati pedijatricu trebam li ga voditi na neki pšregled. U svakom slucaju hvala!
-
-
genetika ponekad preskoči generaciju ;) ... uzrujavaj se kad budeš znala točan razlog za uzrujavanje, ne prije :mrgreen: . danas imaš dovoljno problema, pa se nemoj opterećivati s (eventualnim) sutrašnjim...
-
trebam pomoc!
ne, niti malo se ne uzrujavam. Naravno da ne bih voljela da mi djete ima dioptriju, ali ako je ima prihvacam to sasvim normalno jer vidim da ja sa tim zivim citav zivot bez problema. Smatram da ima puno gorih stvari koje se mogu dogoditi, pa zato sve sto nije nesto strasno prihvacam i nosim se sa tim.