Drugim riječima,da li vam se zalomi tjedan bez počupanih obrva,depiliranih nogu,sviježe oprane kose,šminkanja....
Ako da,da li vam to smeta?Da li smeta VM?
Meni da ,pa evo,da se možda malo utješim.
(MM,hvala Bogu,ne smeta, :heart: )
Printable View
Drugim riječima,da li vam se zalomi tjedan bez počupanih obrva,depiliranih nogu,sviježe oprane kose,šminkanja....
Ako da,da li vam to smeta?Da li smeta VM?
Meni da ,pa evo,da se možda malo utješim.
(MM,hvala Bogu,ne smeta, :heart: )
A što je to?Citiraj:
happyness prvotno napisa
potpisujemCitiraj:
tibica prvotno napisa
Nikad nije bilo dana da se sebi nisam posvetila pol sata minimalno glede bilo kojeg kozmetičkog ili higijenskog tretmena koji bi mi mogao past napamet...
Sebična sam i nemajka sam, kaj mogu
promijeni avatar. stvari će se drastično promijeniti :lol: :lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
a za pitanje - potpisujem tibicu... (samo što ja nemam muža :mrgreen: )
pormijenih 8)
:? da ja promijenim naočale? još uvijek je na slici gđica kokoš... :/Citiraj:
maria71 prvotno napisa
prije je bila verka serdochka
stignem, nije stvar u vremenu, nego u organizaciji
a ja nisam organizirana
zato već mjesecima ne stignem počupati krzno, već ga samo brijem
a da idem to raditi umjesto što sjedim za kompjutorom noge bi mi bile glatke ko dječja guza
ovako obrijem, ništa se ne vidi, uđem u more, a V i MM viču, miči se od nas, pikaš
za sve je kriv forum
xCitiraj:
maria71 prvotno napisa
Citiraj:
anima prvotno napisa
x
8)Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
nisam se ni prije šminkala izuzev kad bi išli vani, a sad ne idem vani u tom obliku, nego onako penzionerske šetnje
misliti na sebe stignem neograničeno, nešto realizirati slabo :lol:
ali kako raste moje dete tako raste i količina vremena na raspolaganju.
Prije godinu i pol mi od kozm tretmana nije dolazilo u obzir ništa osim tuširanja, rezanja noktiju i pranja zubiju. Sad sam veće depilirana i počupanih obrva. Ko zna na šta ću ličit za još godinu i pol :mrgreen:
Prva dva mjeseca sam bila koma i izgledala koma. Sad lipo ostavim dijete s bakom ili didom odem u kozmetičara, pedikera, frizera... i na sat, dva se odmaram i bez veze brbljam. Posli toga ako triba mogu ga i cilu noć uspavljivat :)
Isto ovako :lol: Svo vrijeme koje upotrijebim za sebe, većinom "otkidam" od spavanja. :(Citiraj:
Sun prvotno napisa
Uh,dobro,znači nisam jedina kojoj su prioriteti malo zamijenili mjesta. :D
Bitno je da zbog tog mog "nemara " nitko ne trpi i svi :mrgreen:
Stignem sve što hoću (ne čupam obrve, depiliram se 1x mjesečno jer mi češće nije potrebno). Jedino prva 3 mjeseca nakon poroda stvarno nisam stizala, od tada se za sve bez problema organiziram s MM-om. Pola sata se uvijek nekako nađe.
Kad sam rodila prvu kćer, MM je bio pilot na avionu i sav se posao oko kuće, bebe i kućnih ljubimaca svalio na mene, ali sam bez obzira na sve, uvijek našla vremena za svoja mala zadovoljstva. Znala sam pustiti da mi gomila za peglanje naraste do stropa i umjesto toga, se lijepo skockati i u shopping ili na kavu sa curama. Roba će kad-tad morati biti popeglana. No, mi smo jako često i hopsali po svijetu pa se ne mogu požaliti :mrgreen: Kada mi se smrklo pred očima zbog čišćenja, peglanja, kuhanja, unajmila bih ženu da to učini umjesto mene, a moja malena i ja bi izašle i vratile se u čisto :mrgreen:
Sa drugom je bila stvar dogovora sa MM. Nakon mjesec dana sam krenula na pilates, pa onda malo na kvarcanje, frizeru, sa curama na kavu...Uvijek sam našla vremena za sebe. Sebe stavljam uvijek na prvo mjesto jer ako je zadovoljna mama, zadovoljna je i beba :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
morali sam te kvotati... i ja slicno ovako...
ma nadje se vremena ali nekad jes+dnostavno zaboravim, evo bas danas sam se pitala cije su ovo obrve u ogledalu :mrgreen:
srecom MM se ne buni, on ni ne vidi razliku kad sam nasminkana a kada ne (iako sam UVJEK nasminkana kad negdi idem)
Isto! Samo što se ovo ljeto baš i ne kupam.Citiraj:
Koji put ne stignem koji put i zaboravim ali uglavnom stignem uredit noge i obrve a sminkam se minimalno samo kad nekud idem a sada rjetko idem ali mi je zato kosa uvijek oprana, obojana to ne mogu zapustit inace mm nista ne primjecuje
Što vrijeme više prolazi, dijete raste, imam sve više vremena, tako da u zadnje vrijeme razmišljam i o drugom djetetu :mrgreen:
Ma dobro, ne mogu ni ja reći da se ne pobrinem za sebe. Noge više-manje, i tako ne idem na more. Obrve počupane, uvijek sam ošišana i ofarbana, ne šminkam se preko ljeta (hvala majci prirodi na dobrom tenu :mrgreen: ). Meni najviše nedostaje vožnja biciklom (to smo prije često znali raditi, ne onako turistički nego baš brdske vožnje). Fali mi teretana, planinarenje, šetnje, druženja... Ali uglavnom sam zadovoljna trenutnim stanjem jer nisam isljučivo vezana za kuću, odem kod mame, svekrve, imam svoj auto, stavim malu u auto i odosmo mi... Ponekad nju pustimo kod bake pa odemo u shopping ili na kavu. Sve u svemu - zadovoljna sam.
:lol:Citiraj:
happyness prvotno napisa
xCitiraj:
E, da.
Meni smeta, MM-u ne. :shock:
Možda i zato što ga svaki dan, kao prava dobra ženica, dočekam s nekim novostima s foruma :lol:
:bye:
Duda_lutka,zakaj mi je naslov smješni? :?
Pa nisam znala kak da to pitam drukčije. :/
:?
rodila sam prije mj dana.
kod mene je ovak:
kad beba ciki, ja fino na krevet dofuram , set za manikuru, lak za nokte ( doduse onaj protiv grizenja :oops: , al dobro...), pincetu, ogledalo...pa da fino iskoristim tih sat vremena...i sve sredim
nema sanse da mi je kosa neoprana ili ja neotusirana, pa pola h valjda i ja zasluzujem na dan.ako nis dr. a onda na vecer kad je MD doma.
noge isto tako pocupam i to sa aparaticem, koji tak fino zuji i uspavljuje bebacicu
e jos samo da na friz odemn (pramenove), i super
a krenula sam i na plivanje. MD i beba fino secu oko bazena i druze se..kaj bi im ja...a meni 1/2-1 h dobrog plivanja dusu i tijelo odmori..i cijeli dan sam dobre volje!
jos malo :preskaceuze: ( :oops: ) i svi sretni i zadovoljni.
moj prijedlog svim mamama, koje nemaju vrijeme za sebe: nadite ga nekako, samo malo organizacije i postovanja prema sebi. rasteretite se , neka drugi obave nesto umijesto vas...pa vi ste i zene , ne samo mame.
:love:
Ma, ne, u redu je pitanje :mrgreen:Citiraj:
happyness prvotno napisa
Samo mi je smiješno kak sve stignem :lol:
Nema šanse da nekaj obavim kad dojim.Kad ga dojim sjedeći,na jednu ruku mi je naslonjeni a s drugom ili ga dragam ili ju on drži.kad ga dojim ležeći znači da idemo pajkiti a onda ne mogu ništ raditi jer bi se micala i to bi ga budilo.Kak sam cijeli dan sama organiziram si nekak da sve stignem,al nekad jednostavno zaboravim da si nisam npr.obrve počupala.Zato sam i pitala dal vam se zalomi tjedan a ne mjesec dana bez da obavite te neke radnje.Nije da sad izgledam ko vukodlak. :lol:
Je,dutka_lutka,sorry kaj sam te preimenovala maloprije. :mrgreen:
ja ne stignem ništa :/ .... mislila sam da ću do sada već moći izbivati iz kuće ali ovaj priljepak baš to i ne dopušta....
ali ajde bar se nikada nisam ni šminkala (prirodna ljepota :lol: ), a kada zarastem u gustu šumu MM uzme dijete i vukodlaka da mu vrati ženu :mrgreen:
ma na kraju konca mene to niš ne sekira a ni MM-a (dok ne pretjeram) :mrgreen:
...i otjera vukodlaka.... :oops: :mrgreen:
Prvih mjeseci je bilo tesko, posebno dok sam bila sama doma, dok je MM radio...Ali ipak sams e uglavnom stigla barem "upristojiti". Sada vec i H mogu ukljuciti u neke aktivnosti: npr. obozava mi pomagati dok se sminkam, stavljati ruz na usne i sl...
Konacno spasena!
Jucer mi je kozmeticarka bila doma; Marta ima 3 mj i sisa svako 2 sata pa ne stignem pobic niti na uru..
Svu me ocerupala, manikuru, pedikuru, pocupala obrve.. ludnica!
A M je malo spavala, malo sisala i malo gledala sta mi to radimo.
Divota jedna, konacno se dobro osjecam.. :D
i ja ovako. koma :lol:Citiraj:
dutka_lutka prvotno napisa
Kad sam pročitala naslov da li stignemo misliti na sebe... zaista nisam pomislila na čupanje obrva, dlaka i drugih životinjskih naznaka. :lol:
Misliti na sebe, za mene, ne znači isključivo misliti na svoje tijelo, već nešto drugo, neka instrospekcija, bar čitanje, rad sa nečim ili na nečemu ili jednostavno imati vremena da MISLIM (razmišljam) u miru. Eh, znači, misliti na sebe na "moj" način stignem oskudno... ali prvih mjeseci mi nije ni falilo.
Dlake, obrve i ta kategorija "misliti na sebe" (odnosno svoju vanjštinu), naravno da stignem, kad se MM vrati s posla, to vrijeme je ili zajedničko ili moje, tako da dosta toga uspijem. Osim kad je na putu. Tada dlake neometano rastu, a moj je um izvitopereno zatvoren u vrtlogu išćekivanja dana kad će se ptica pustiti iz kaveza, ilti MM vratiti s puta iliti um pustiti da stvara i radi nešto korisno.
A mom mužu ne smeta ništa što ne smeta meni jer njegova definicija privlačne žene je ona koja je sexy sama sebi.
eto, danas sam lakirala nokte lijeve noge
mogla bih sad i desnu... ali kako da to napravim i istovremeno pročitam šta ima na forumu.. fly lady ... help
:lol:
Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
Ma glavno da je mene većina shvatila što sam mislila tim naslovom
jer misliti na vanjštinu isto znači misliti na sebe. :mrgreen: [/b]
tjedan?!
zalomio mi se samo tjedan netuširanja, ovo ostalo mogu nabrajati u mjesecima...
a ja sam organizirana...no, nažalost, većinom i sama kod kuće sa djetetom hiperaktivcem
Pa sama si naznačila u prvom postu kaj si pod time mislila. No, većini žena to i znači to. Ja spadam u neku neoznačenu kategoriju i javila sam se samo da potvrdim postojanje svoje ne-etiketirane kutijice u kojoj živim. :mrgreen:Citiraj:
happyness prvotno napisa
Kao što bi MM znao reći: "Ah, da je bar s tobom jednostavno kao sa "normalnim" ženama."
:*