-
ćilim na zidu?
Prije par godina dobila sam svileni ćilim koji je baš za na zid! Pošto ja ne bih da mi je taj ćilim onako gol na zidu (da ne skuplja prašinu) rado bih ga stavila u nekakvo staklo, ili još bolje pleksiglas ... tj. na neki način zštitila! Imate kakav prijedlog gdje se to može kvalitetno napraviti? Da li ste to negdje vidjeli na zidu? Možda kod prijatelja i sl.??? Ili nekog dobrog staklara koji bi mi mogao predložiti nekakvo rješenje?
-
pitaj one koji rade okvire za slike, možda imaju kakav dobar prijedlog
-
Ako je deblji probaj između dva stala što je nešto zahtjevnije, ili da naprave neku tanku kao vitrinu sa staklom. Ako je tanji može i u veći ram za slike. To ti rade staklari ili uramljivači slika. A ako je zahtjevije traži kvalitetnog stolara. E sad, ako je ćilim kvalitetan, možeš ga i golog na zid, samo ga povremeno istreseš. Jao što ja volim ćilime :mrgreen:
-
Ćilim je svileni i nije jako debel! Dimenzije su mu cca 130x200 cm! Prekrasno izgleda, sjaji svila, a ni uzorak nije loš ... tako da mi je stvarno žao da i dalje stoji smotan ispod trosjeda :mrgreen:
Jedino ta prašina ... uf!!!!
-
MGrubi imaš li koga za preporučit u ZG?? Mislim od tih staklara, tj. uramljivača slika ?!?! Kod mene u kvartu nema ništa dobroga na tu temu, pa čisto da ne idem od radione do radione po gradu!
-
MGrubi sorry, tek sad vidim sa si iz Šibenika! Možda netko iz ZG ima koga za preporučit?
-
Imas u Zg s juzne strane ilice između Britanca i frankopanske, uđe se u blok i tu im je radionica, a na ilici imaju samo mali izlog. Inace za takav cilim mi se cini najbolje nategnut ga na blindt ramu. A najbolje se jos konzultiraj s uramljivacima.
-
Ok! Thanks! Pokušat ćemo nešto .... samo da malo dođem k sebi .... jer u subotu se vratismo iz rodilišta! BTW kakva je to blindit rama? Baš se ne kužim u to pa da ne ispadnem totalni dibidus kad pitam za to?
-
-
To je onaj okvir na koji se nategne platno, npr. slikarsko, a ovisno o materijalu mozda moze i taj tvoj cilim.