Gnjuranje malog deteta u more?
Izvinite na nezgrapnom naslovu.
Sta je moja dilema.
Uskoro krecemo sa malom (17 meseci) na more.Puno njih nas savetuje da je zdravo na kratko uroniti detetovu glavicu u more kako bi joj morska voda procistila sinuse i ceo taj gornji respiratorni put.
Moj neki instinkt mi kaze da to ne radim,da se Una moze uplasiti i nedajboze udahnuti vodu.
Jutros mi dr u savetovalistu kaze da se dete ne gnjura,da voda nije cista.Da detetu prija morska klima,isparenja,setnje.
Sta kazu iskusnije mame,narocito one sa mora?
Re: Gnjuranje malog deteta u more?
Citiraj:
majkamara prvotno napisa
... na kratko uroniti detetovu glavicu u more kako bi joj morska voda procistila sinuse i ceo taj gornji respiratorni put
:shock:
Ja ne mogu vjerovati što sve ljudima može pasti na pamet. Jesi li ti ikog od tih savjetodavaca pitala jesu li oni to probali napraviti (ne svojoj djeci nego SEBI SAMIMA)? Ne vjerujem da itko od njih je. Ja poznajem osobu koja ušmrkava morsku vodu jer vjeruje da joj je to dobro za sinuse, ali to je odrasla osoba koja to radi svjesno i uvježbano, i koja u dobroj mjeri može kontrolirati koliko će vode povući i može ju iz nosne šupljine usmjeriti u usta i ispljunuti. Kod ovako malog djeteta ta voda će završiti ili u želucu ili u plućima, dakle biraj hoćeš li da ti dijete povraća ili ćeš ga oživljavati.