Kako se računaju tjedni trudnoće
Sramota me ovo pitat, ali šta ću. Ja sam s pdf-a potpomognuta, tako da je cijelo ovo dosadašnje forumiranje bilo koncentrirano na to i u tim pitanjima gino-komplikacija, neplodnosti i boleština sam tata-mata. Nakon 5. godina liječenja konačno prvi put uspjelo, nadam se da će se trudnoća održat, a kako mi je 37.-ma trebala bih na onaj PAPP test u Vinogradskoj u 12.-tome tjednu, prekinut s nekim lijekom u 10.-me tjednu itd. Rekao dr. da idući UZV tako oko 12.-tog tjedna, ali mislim da ću se ja uputiti svojoj doktorici ipak ranije.
Nego, kako se računaju tjedni trudnoće? Našla sam na internetu neke američke kalkulatore koji onaj tjedan u kojem je zadnja menstruacija računaju kao nulti, i prema tome sam sad 8+6 tjedana (zadnja menstruacija 12.6.). Kaže mi sestra da su njoj računali taj tjedan zadnje menstruacije kao prvi i po toj računici bih ja danas bila 9+6 tjedana. Saznala sam da sam trudna taman 1. dan godišnjeg tako da sam sve preglede obavljala van mjesta boravka i to mi je bila sva koncentracija na tome jel' se vidi GV, koliko ih je, hoće li prokucat srce itd. i tako da sam nekako preskočila pitanje tjedna trudnoće.
Dakle, pitanje je kako se to računa i koliko sam ja sad trudna (z.m. 12.6) :oops:?
Hvala svima i slobodno se nasmijte od srca na ovaj post.
Koji tjedan trudnoce i hoce li se vidjeti otkucaji na UZV??
Malo podizem ovu temu.... Nakon zadnjeg neuspjesno FET-a - iznenadjenje! Kasni M, napravila dva testa - oba pozitivna :-D
Nisam isla vaditi betu. Zadnja M je bila 2. 12., a 23.01. sam narucena na UZV. U kojem sam ja tjednu trudnoce? (Ja sam sebi izracunala punih 7, u cetvrtak ce biti 7+3).
Hoce li se tada vidjeti oktucaji na UZV?
...uf nikako docekati, a postajem sve tjeskobnija da ce nesto poci po krivo....