Sto je vama bio konkretan pokazatelj za pocetak dohrane?
Mislim da ne treba dodatno prosirivati pitanje iz naslova... zanimaju me one konkretne situacije kada ste znale da je vrijeme za taj korak, a da nije rijec o navrsenih punih 6 mjeseci ili potrebi da dijete naviknete na krutu hranu prije povratka na posao.
Upoznata sam sa kriterijima koji se spominju u tektovima na portalu (evo i prigodnog linka: Kako započeti s dohranom), ali ja bih da se na ovoj temi vise koncentriramo na vase, tj. bebine vlastite pokazatelje za prosirenjem jelovnika.
Re: Sto je vama bio konkretan pokazatelj za pocetak dohrane?
mi smo počeli sa šest mj. laganini, doslovno mrvice, gurala je jezikom hranu iz usta, nekad sam joj dala, nekad sam preskočila
očigledno nije bila spremna
onda se desilo sa sedam mj. da je imala proljev( reakcija na KM koje sam ja pila) i tad smo odustali od dohrane nekih desetak dana
kad smo opet počeli stidljivo, jer sam mislila da je zaboravila na drugu hranu, ona je počela jesti bez ikakvog problema, čak količinski poprilično, što je mene začudilo
znači ona nije bila spremna sa šest, a sa sedam i pol očito je
Citiraj:
nikolicc prvotno napisa
kako je ovo lijepo.
nadam se da si doista bila smirena zbog toga, kao što ti i post zvuči :heart:
Citiraj:
nikolicc prvotno napisa
mi smo počeli sa šest mj. laganini, doslovno mrvice, gurala je jezikom hranu iz usta, nekad sam joj dala, nekad sam preskočila
očigledno nije bila spremna
Zasada i mi ovako. Cini mi se da nije spreman. Jedino sto mu se svidja je sjediti u stolici za hranjenje, izgleda jako ponosno u njoj. :)
Citiraj:
apricot prvotno napisa
Citiraj:
nikolicc prvotno napisa
kako je ovo lijepo.
nadam se da si doista bila smirena zbog toga, kao što ti i post zvuči :heart:
jesam, jer sam ju "poslušala"
isto tako kad je bila spremna i za drugi obrok, odbila je cicu, ali zato veselo i sa smiješkom navalila na ručak