Čula da postoje. Gdje, kakve su?
Please, već dugo sam u potrazi za onim čokicama iz mog djetinjstva,al nigdje ih nema,a sad nabavila mikrovalku pa mislim... :roll: možda postoje negdje...
Printable View
Čula da postoje. Gdje, kakve su?
Please, već dugo sam u potrazi za onim čokicama iz mog djetinjstva,al nigdje ih nema,a sad nabavila mikrovalku pa mislim... :roll: možda postoje negdje...
ja sam kupovala obične slane, s maslacem, a čokoladne baš nisam vidjela... kupovala u Konzumu...možda ima pa ja nisam skontala...
Isto kao i ZO za čokoladne nisam čula
Postoje. Probala.
Ali ih nisam nigdje kod nas vidjela. Manje više je asortiman po svim dućanima isti - slane, maslac, sir. Od tih su mi najbolje s maslacem.
Joj kako su te čok kokice bile super :mljac:, šteta šta ih nema više. Za mikrovalnu ja isto nisam vidila čok, najbolje su mi obične tj.slane
Napokon netko tko je volio čokoladne! Svi su se zgražali nad njima, osim mene! Pa kad se sve zalipe jedna za drugu, pa izvučeš iz vrećice jednu divovsku čokoladnu kokicu...Njamiiiiii...
aaaaaaaa, gdje ih ima? gdje?
samo da dodam da sam ja jela i one sa karamelom. Pa kad izvučeš van , karamela onako topla se razvlači..mmm, meni njam..
Ali, kod nas ih nisam vidjela, nažalost....
:mljac:
Cokoladne kokice. . :mljac: Kaj fakat negdje postoje za mikrovalnu??
Ja kad sam bila mala uvijek mi je bilo mučno u autobusu tijekom vožnje. Jedini lijek su bile Kviki čokoladne kokice :mljac: !
Zna li tko gdje ih ima za kupit, nije bitno jesu li za mikrovalnu ili su već gotove??
Koliko ja znam, valjda smo nas 5 tu jedine koje su ih volile, pa su ih ukinuli! :cry:
:dancingfever: čokoladne kokice :dancingfever:
možda bi terebali pisati peticiju u podravku da vrati kviki kokice :mrgreen:
6 8)Citiraj:
Franciska75 prvotno napisa
7 :bouncing:
cokoladne mljac, ali s karamelom je tek bio pravi uzitak
i ja bih :mljac:
Opa, ovdje se lagano stvara klub obožavatelja čokoladnih kokica! Tko bi rekao da nas ima 10??? :mrgreen:
imam aparat za kokice, ali ne znam kakvu čokoladu da stavim na njih a da ne budu gnjecave
imal ko ideju?
prvo: ja se nadobudno ponadala iz naslova topica da je netko stavio recept. kad ono šipak.
drugo: i ja se učlanjujem u klub obožavatelja :D
a treće.... što se ne bi mogle ispeći obične bez soli pa ih onda preliti čokoladom??
čekam informaciju iz prve ruke :cekam:
8 :mrgreen:
9 :mrgreen:
Jel netko smislio neki recept?
10 :mljac:
11 :D
Evo, ja sam na donjem linku našla nešto što bi ličilo na čokoladne kokice (ali samo ličilo na njih :( ).
Naime, kažu da se ispečene kokice pošpricaju uljem u spreju (gdje zaboga da to nađem? ) i onda se pospu čokoladom u prahu i cimetom...
No, evo, pa si i same pročitajte:
http://www.grouprecipes.com/13683/ch...e-popcorn.html
pa staviš ulje u špricalicu (onu za vodu) :mrgreen:
Meni su kokice bezveze ako se ne ispeku na ulju. Opet tko zna kako to za čokoladom izgleda...
Hm, ,a da se stavi malo margarina i čokolada pa na to baciš zrno i čekaš da se ispeku?
Mislite da bi zagorila čokolada?
spooky, nije ti losa ideja. ja, od kada imamo mikrovalnu, nisam kupila one za u lonac, pa ne mogu probati. ali ako netko isproba, neka javi!!!
Ja bi ih ispekla u teći na ulju. One što idu u mikrovalnu već u sebi imaju soli (osim ako ne postoje neke bez).
Onda bih rastopila čokoladu (kao za glazuru ili kremu za čupavce) i prelila kokice, protresala zjelu da se čokolada dobro razlije i upije po svim kokicama.
ja sam lijena za pravit, pa čekam da netko drugi proba.... :roll:
ja ću probat ovih dana pa javim ;)
Ja imam osjećaj da ne bi bile više onako izvorno hrskave nakon što ih zaliješ rastopljenom čoksom :/ ...Citiraj:
tinkie winkie prvotno napisa
moraju biti hrskavo ljepljive
sad si nesto mislim, ima ona fora kako napraviti home-made kokice u mikrovalnoj ... uzmes papirnati skanicl, unutra stavis kokice, maslac i sol, zatvoris ubacis u mikrovalnu i to je to ... pa si mislim ako ubacis u taj skanicl koju kockicu cokolade :/ mozda ispadnu cokoladne ... ili u najgorem slucaju dobro zaprljam mikrovalnu ... samo da nista ne odleti u zrak :mrgreen:
Ajd,ti isprobaj,pa javi! :mrgreen:Citiraj:
srecica prvotno napisa
8)
a sta je to skanicl? :?
škarnicl je papirnata vrećica..i jel netko našao za kupit čokoladne kokice?
Ja imam osjećaj da ne bi bile više onako izvorno hrskave nakon što ih zaliješ rastopljenom čoksom :/ ...[/quote]
točno...bile bi gnjecave i nikakve...davno sam to probala :mrgreen:
txs na objasnjenju, Romina!
a mozda da upotrijebimo cokoladu u prahu?
12
čokolada, karamela, ne znam kako bi odlučila. mmmmmmmmmmmmmm