problemi sa stolicom, ludi smo od brige
Šimun već mjesecima ima proljev, pa tvrdu stolicu, pa proljev, pa tvrdu stolicu. I to se tako izmjenjuje. Nekada u jednom danu kaka tvrdo, pa usljede dva, tri proljeva. Ima period kada se sve smiri, ponadamo se da je sve prošlo, no iznenadi nas isto stanje. No više nećemo čekati ni dan, sutra ćemo na razgovor kod pedijatrice, pa ćemo vidjeti što će nam reći. Inače Šimun se hrani zdravo. Domaće voće i povrće, puno žitarica, domaćeg mesa, nikada nije jeo smokiće, čips, čokoladu, gotova jela iz vrećice i sl. Zalomi se poneki keksić, a probao je i sladoled, iako nije oduševljen. I po tome što jede, trebao bi imati kakicu svaki dan u isto vrijeme, a ne ova čuda. Probala sam eliminirati neke namirnice. Dobila sam savjet i da mu u istom danu ne dajem voće i mliječne namirnice. No ništa se ne mijenja. Na mlijeko reagira tvrdom stolicom, a na jogurte proljevom. Za voće i povrće nisam sigurna, kao ni za žitarice. Ne znam više što napraviti. Mažen je i pažen, puno s njim radimo, igramo se, nije izložen nikakvom stresu, čuva ga baka, a ona je divna prema njemu. Da ima neku bakteriju sigurno bi dobio temp., a i mi bi imali neke simptome. Pogriješila sam što se ranije nisam javila pedijarici, mislila sam da će se sve posložiti s vremenom. Šimun je inače zdrav, kada se i javi temp., uvijek je zbog zubića, ili mu dan, dva curi nosić. U obiteljskoj anamnezi imam ulcerozni kolitis i intoleranciju na neke namirnice. Namjeravam pedijatricu zamoliti da pošaljemo serum Šimunove krvi na pretrage za alergije, navodno to radi Klaićeva bolnica i neki lab. u Đurđevcu. Jer mi je očito da on konstantno nešto jede što ga zeza, ili ima nešto uređeno. Stvarno smo ludi od brige :( Molim vas vibre, a ako netko ima neki savjet ili iskustvo pišite.