-
Suzi joj oko
Primjetila sam jučer da mojoj Luni nakon šetnje suzi desno oko.Danas se to nastavilo.Ne svrbi oko, nije krmeljavo,nije nimalo crveno,nemam osjećaj da joj to smeta .Danas sam par puta oprala prokuhanom vodom.Šta bi još mogla napraviti?Ima li tko iskustva?Ona ima skoro godinu dana a takvih tegoba još nije imala! :?
-
Stella je imala Blepharoconjunctivitis odmah nakon rođenja. Imala je gusti, gnjojni sekret iz lijevog oka, uzeli su bris i dali su neke kapi i preporučili ispirat fiziološkom. Prošlo za par dana ali ubrzo nakon jednog izlaska na balkon joj isto počelo malo nešto iz oka. Samo sam ispirala fiziološkom i prošlo. Vjerojatno nije baš isto kao kod vas, ali ja bi ti preporučila fiziološku, a ako se ne popravi doktoru. Kapi i masti nemoj koristiti na svoju ruku
-
nana33, ako dojis mozes joj kapnuti malo svog mlijeka; ja sam proslo ljeto tako izlijecila pol familije od groznog konjuktivitisa :lol: .
starija kcer mi je imala bas grdu upalu sa zutozelenim krmeljima, pa je krenulo nesto i meni i bebi i svima sam nam kapala i kroz par dana je proslo :D .
ako sama ne dojis, mozda imas neku prijateljicu koja doji da ti kapne par kapi :mrgreen: .
mislim da je tajna u raznim imunoglobulinima i antitijelima kojih ima u m. mlijeku.
-
imunoglobulini=antitijela :roll:
...a jos postoji u majcinom mlijeku i bjelancevina laktoferin koja ima jako bakteriostatsko djelovanje (tj. onemogucava rast bakterijama), pa lizozimi (antibakterijsko djelovanje)...bit ce da su i oni odigrali svoju ulogu ;)
-
ja sam ivaru strcala mmlijeko kad je bio mali i krmeljav.
ali kad mu je suzilo oko nakon setnje, suze kao reakcija na vjetar, nisam, to bi proslo samo od sebe bez strcanja, bez lijecenja.
ako se pocne ponavljati, spomeni lijecniku.
-
Kako ljudi brzo zaboravljaju, kao da je to bilo prije sto godina. Sad su me cure podsjetile. I ja sam isto znala kapnut malo svog mlijeka.
-
Već sam se spremila upotrijebit svoje mlijeko ali danas nakon šetnje nije joj bilo ništa-možda su joj šiške išle u oči al to sam već jučer sredila sa škarama!Sad znam da trebam zbog raznoraznih razloga dojit što duže-za dobrobit cijele familije :lol: