činu mi se OK, dobra su mi okusa, ali svaki put mi se raskaše (rižot, dodatak brudetu i sl..)
koji ih vi spremate?
:)
Printable View
činu mi se OK, dobra su mi okusa, ali svaki put mi se raskaše (rižot, dodatak brudetu i sl..)
koji ih vi spremate?
:)
ja to ne mogu smisliti... bljak! :roll:
Ali zato MM ih obozava i to pecene - onako 'na brzo' u tavi (na malo ulja)!
I uz to neki prilog! Probaj sasvim su ok (kad ti se vec okus dopada) !
a šta je to :?
riblji štapiči s okusom raka - mali zamrznuti štapići izvana su crvene boje iznutra bijeli ... u zamrzivačima suCitiraj:
jadranka605 prvotno napisa
Puni puncati e-ova. Leglo aditiva i koječega. Zamislite nešto od ribe s okusom raka. To je kao da izmisle piletinu s okusom janjetine.
Izbjegavam ih u širokom luku, iako imam super recept za salatu od riže sa surimima :mrgreen: .
Ja nikako ne kužim što je to, neka riblja prerađevina? Kao što su npr. hrenovke mesna prerađevina?
ja to poham i uz to krumpir salatu za prste polizati...
ja volim gmo sto vishe E to bolje ide onak EEEEE sad su sise narasle pa EEEE sad guza narasla :mrgreen: samo nikak pamet da naraste od tog GMO*a :lol:
Surimi? Ostaci ribe koi se melju i u koje se dodaje hrpa aditiva da bi uopće bilo jestivo. Fuuuj!
muke sad reći :mrgreen: , već sam kupila,Citiraj:
Linda prvotno napisa
a pošto je etiketa bila preljepljena preko deklaracije na hr , nisam mogla ni pročitati šta je in
Ja ih isto poham u onoj smjesi za palačinke + tartar i pomfri mljac
Mi ih jedemo, vise manje eeeova nam ne gine...
Mi ih dodamo uvijek pred kraj (rizoto= jer im treba jako malo da se skuhaju
Ja ih pravim na salati sa češnjakom i maslinovim uljem. Mljac
Druga varijanta mi je brzinski saft i sa tjesteninom. Zatvoriš okice i zamišljaš da jedeš paštu sa rakovima :mrgreen:
da, u njima ni R od rakova.
tijesto s mirisom i bojom od raki :/
ali je njam! :P
mi to na 'buzaru': masl. ulje + nasjeckani česan + surimi narezani na 2-3cm dužine + bijelo vino.
To zdinstat, ubacit peršin i hitit na paštu ili skuhane riže. mljac
Baš jučer ja prvi put kupila te štapiće (nije bilo kozica) i pravila saft od njih. Mljac!
Ma znala sam čim je fino i jeftino da ne može biti zdravo!
Na to sam nasjela jednom (u nedostatku škampi), i nikad više. I ja sam htjela napraviti buzaru, na kraju se to sve počelo raspadati i sve više sličiti na mrvice kruha pomiješane s gumom, a u zraku neki slabašan miris davno crknute ribe...U roku keks je sve letilo u smeće. Katastrofa.
MGrubi, razočarala si me, tako si lijepo pisala o vegeti, a sad ovaj surimi :? :(
:mrgreen:
pala sam na izgled :mrgreen: , nekako su mi zgođušniCitiraj:
fritulica1 prvotno napisa
onaj dodani "okus" je samo na onom crvenom dijelu
kiksam ja tu i tamo , trudim se što zdravije
eto , ovima nisam na ambalaži uspjela pročitati sadržaj jer je bila markica preko, a nisam je smjela skinuti u dućanu :oops:
Ma ja nisam ni pokušavala čitati sadržaj, nije mi na kraj pameti bilo da se prave umjetni račići ili umjetna riba...najgore što sam mogla zamisliti je da su zamrznuti poduže vrijeme i da su stigli iz Indonezije, Kine, Japana (iako me malo zbunjivalo što su bili previše pravilnih oblika...), al eto...sve mi je bilo jasno kad sam ih donijela doma. Sada kad ih vidim u trgovinama, uputim im ovakav pogled :x.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Nego sad ću biti malo OT; nedavno sam čula da losose (koji se prodaju po trgovinama) u uzgajalištima u Južnoj Americi hrane nekakvim umjetnim tvarima koje sadrže koncentrat boje i da zbog toga lososi imaju onu lijepu roskastu boju. Od tog koncentrata uginulo je dosta drugih vrsta riba... :(
A ne želim ni razmišljati odakle crvenkasta boja na surimijima i od čega je taj famozni proizvod uopće napravljen? :/
od crvene paprike :mrgreen:
friške, domaće, samo vodom tretirane, crvene paprike :lol:
od crvene paprike s okusom ribe, ne pardon, račića... :mrgreen:
ja ih koristim za kineska i tajlandska jela i super su mi!
link?Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa