-
Moljci ili veš mašina?
Drage forumašice,
MOLIM ZA POMOĆ! Već duže vrijeme, cca 1 godinu imam problema s oštećenjima na odjeći, slično moljcima. Cijelo vrijeme sam bila uvjerena da su moljci - zračila, svu odjeću, prala, peglala... Nabavila kamfor, lavandu, sprej mottenex... ali uzalud. Sada mi je palo na pamet da mi možda veš mašina oštećuje veš. Imam kombinaciju perilice i sušilice u jednom. Ima li netko sličnih iskustava, možda savjet?
Hvala :)
-
To se isto i meni dešava :?
-
Mislim da vam je oštećen bubanj. Odjeća zapinje i trga se. Sretno, cure.
-
To se meni dešavalo s jednom pretpotopnom perilicom (25 godina starom) ali ona je bacala hrđave komadiće pa je bio zaključak da se bubanj raspada.
Koji veš ti se oštećuje? Možda sušiš sintetiku na pretoplom? Ili jako centrifugiraš fini veš (probaj ga prati u mrežici)?
-
Moljci jedu samo tkanine sa znatnim udjelom vune.
-
pregledaj si bubanj na perilici, to se i meni dešavalo jer je bubanj bio oštećen
-
da li zatvaraš sve zatvarače kad pereš veš? oni zupci na zipovima znaju napraviti rupe... otkrila sam to kad sam izvukla iz vešerice Jankove hlačice, a za njih zakačena jaknica upravo za zupcem zatvarača... :x
-
To sam i ja prije primječivala ali ne konstantno. Nisam otkrila razlog. I sada neko vrjeme ne primječujem ništa tako da nemam pojima kaj je,