sunce mamino što si to rekao (psovanje)
Bio je lijep dan, D. - 3.g. i ja smo napucavali loptu u parkiću. Superrrrrrrrr vičem po milionti put i nakon nekog vremena promaši on loptu i tada provali - j..ga mama pobjelga mi lopta!!!
A ja :shock: cenzura, bip,bip. i sad premotavam ja film po glavi - eto ga i to me dočekalo, kaj sad.. uz sve mi se bjesomučno smije, a nesmijem mu to pokazati ali još uvjek mu nisam ništa odgovorila!! Na kraju mu kažem (bez ikakve ljutnje) ok D. baci mi ponovo i pazi da ti ne pobjegne.
Pobjeglo je od tada (prije 1.mj.) već par puta i druga psovka, no mi samo kažemo da je to jako ružno za reći, te smo u dilemi radimo li dovoljno? ne mislim ga tući radi psovki ili ga slati u kaznu, a bakama i dedama smo zabranili "padanja u trans" od sreće kaj je njihovo sunce posovalo, te im rekli da se ni pod koju cijenu ne smiju kad mu to izleti.
jel to dovoljno?
sunce mamino što si to rekao (psovanje)
Pa ne mogu vjerovati da nitko nema takav "problem" ili mu se to nije dogodilo? :?
Ili su ljudi prihvatili psovke toliko da smatrate da je apsolutno normalno da i djeca psuju? Meni ti nije nikako prihvatljivo!
Re: sunce mamino što si to rekao (psovanje)
Citiraj:
romi prvotno napisa
Pa ne mogu vjerovati da nitko nema takav "problem" ili mu se to nije dogodilo? :?
Ili su ljudi prihvatili psovke toliko da smatrate da je apsolutno normalno da i djeca psuju? Meni ti nije nikako prihvatljivo!
A ima kako nema. Mojoj se isto negdje u toj dobi rapidno povećao fond riječi u tom smjeru.
Najprije sam joj pokušavala objasniti da to nije lijepo i blablabla, ali upalilo je tek kad smo ignorirali.
I meni nije normalno da djeca psuju, a pogotovo ne simpatično.
Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
Slažem se.
Lovre užasno puno psuje. Više nego svi članovi naše uže i šire obitelji zajedno. :/ To traje nešto manje od dva mjeseca. Ignoriramo ali ne jenjava. Jako sam tužna zbog toga. Ne znam što dalje.
Citiraj:
Maruška prvotno napisa
Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
Slažem se.
Lovre užasno puno psuje. Više nego svi članovi naše uže i šire obitelji zajedno. :/ To traje nešto manje od dva mjeseca. Ignoriramo ali ne jenjava. Jako sam tužna zbog toga. Ne znam što dalje.
Ni je ne želim da mi se to desi, zato sam i postavila ovo pitanjce! Imamo dobre prijatelje koji imaju sina od 4.g. znaći godinu dana je razlika i u zadnje vrijeme smo smanjili druženje jer je njihov mali prost kao koćijaš - i ne zaustavlja se ni na kakve prijetnje. Mom sinu je to jako zabavno, pa stoga redukcija. Samo ne želim da mene snađu ta - izbjegavanja od drugih ljudi,te da se ja crvenim zbog toga u bilo kojoj situaciji.
sunce mamino što si to rekao
Mony draga, naravno da se nećemo mi prestat družit !!! :heart: :heart: :heart: Jedva čekam da se vidimo!
No ovaj malac kaj je spomenut u kontekstu izbjegavanja ima poduži popis - agresiva ćim se D. približi carstvu igračaka, jer neda ništa, pa ja nadobudna pola sata uvjeravam malog da mu samo malo posudi, samo da pogleda...Uz to tuće D. ako što i stigne uzeti.. Uglavnom nakon takvog druženja D. je 100% na dva mjesta izgreban do krvi, možda ima i modricu od guranja - mali ga gurne u zid, tak iz fore, te se vraćamo veselo doma uz pobljšani fond rijeći - pretpostavljaš koje...
Da ne pričam da mi treba oko 5 dana da D. "vratim u normalu", jer on pokupi obrazac ponašanja koj je vidio i ćuo. To mi definitivno ne treba!