Sve vas je više :D i to me jako veseli ali ste razbacane po raznim topicima pa ako vam nije teško prijaviti se ovdje...baš me zanima statistika. znam samo da je porastu :)
Printable View
Sve vas je više :D i to me jako veseli ali ste razbacane po raznim topicima pa ako vam nije teško prijaviti se ovdje...baš me zanima statistika. znam samo da je porastu :)
Evo ja se još nisam prijavila ni na proljetne trudnice, ali ću se odmah upisati ovdje. Jedva čekam... :)
evo i tebe nabrijane nakon poroda u varaždinu :lol:
kao da sebe gledam :love:
Evo nas! :D
Osim ako ne stignemo.....( znam da je do Vž sat vremena, al ja sam na prvom porodu od pucanja vodenjaka do poroda imala sat i pol, pa ak sad bude kraće a krenem za Vž, eee, to će biti onda pravi prirodni na autocesti..hehe..)
I, btw, krećemo sad na tečaj , pa ko još ide nek se javi!
Ja sam jako zainteresirana, ali još nisam donijela konačnu odluku.
U igri su Sv.Duh ili Varaždin. Imam još vremena dosta do poroda,ali uskoro ću odlučiti i kretati se u tom smjeru.
Sad mi je :!: da se ovdje trebaju javljati samo trudnice koje za definitivno idu u Varaždin. Sorry.
Kod mene je mogućnost 70%.U 20 tjednu sam pa sam tek počela razmišljati o rodilištima.
zar to prođe nakon nekog vremena? :*Citiraj:
lutonjica prvotno napisa
Iš, iš, na kraju za nas domaće neće biti mjesta :P
Ja planiram. Termin 27.09.
ne prođe, Lutonjica je prešutjela gdje je danas bila :)Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
ma znam, ja sam na rubu suza što ćemo ove godine ipak propustiti španciranje :(
:lol:Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
ne prođe, nego mi je drago da se širi krug nas koje na svaki mogući topik o rodilištima odgovaramo "dođite u varaždin" :lol: ja već sama sebi idem na živce, gdjegod netko pita o rooming inu ili prirodnom porodu, eto ti mene s varaždinom :mrgreen:
btw, nama danas nije bilo nešto, valjda smo došli prerano ujutro i nije bilo ničeg zanimljivog za zaru :( (špancir prije 2 godine mi je bio puno bolji)
ajme ovi su smanjili rodilište čini mi se kad su ga renovirali, a vidi sad ovo ....
ali obzirom na početak ere privatnih rodilišta, možda popularnost varaždinu donese dobro, pa ipak ne odu svi pacijenti dr. podobniku :lol: ...cure se boje da tamo bude zgrada za carske, a u varaždin iz zagreba budu išli prirodnjaci :mrgreen:
a ima i onih kojih gore još nisu ni bili a već nagovorili neke druge da odu gore.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
mi razmišljamo o ovoj i još jednoj opciji. prije par tjedana mm bio kod kolegice s posla, a ona pred porodom. priča on njoj o varaždinu o kojem ona do tad nije imala ni pojma kad eto ti za par dana sms-a: rodila se mala l u varaždinu. sve je bilo super. čak je imala i sreće da joj erika bude u smjeni!!!
nemoj zezat
poduzetna žena
kaj bi se zezala? ozbiljno ti kažem!
njem muž se čak dvoumio dal ići na porod il ne, da bi dan nakon poroda zvao mm i zahvaljivao se na svim informacijama i na tome kao ih je poslao gore. čovjek bio oduševljen.
još tih dana nije valjda bila gužva u rodilištu pa je bila sama u sob!
u varaždinu postoje trokrevetne, dvokrevetne i jednokrevetne sobe. :D jednokrevetne nisu "apartmani" koje plaćaš, nego najnormalnije sobe. možeš tražiti da budeš u jednokrevetnoj, a mogu te tamo i samoinicijativno staviti ako nema mjesta u drugima.Citiraj:
još tih dana nije valjda bila gužva u rodilištu pa je bila sama u sob!
jednokrevetne su apartmani sa svojom kupaonom, stolom za prematanje i kupanje bebe, samo se ne plaćaju :mrgreen: 8)
Cure koje idete na porod u Vž, koje sutra krećete na tečaj, javite se! :D
pa no :mrgreen:Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
inače, za cure koje ne znaju, svaka soba (i jedno, i dvo, i trokrevetna) ima samo svoju kupaonu, svoju klimu i svoj stol i kadu za prematanje bebe :D
ovo me tako raznježilo kad sam ušla u sobu u kojoj su bile pinkačica i neva. :heart:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
imaš sve za sebe i bebu
to je premašilo i moja očekivanja
ma i klima i vlastita kupaona, bravo za ravnatelje i gradske čelnike, ne znam tko je sve učestvovao u financiranju i dogovorima, a vjerojatno je i voditelj rodilišta imao svog udjela u tome
pa onaj pokretni pladanj za jelo, da što manje bolova trpiš i što manje se moraš prilagođavati kod jela (tko nije imao sreću da rodi normalno)
toliko puno je sada lakše majkama, a mislim da i osoblju, svima velika :* i hvala
moram prestati hvaliti, bude pola hr postalo zagorcima
I ja sam bila u jednokrevetnoj, br. 9 :mrgreen: i oduševljena sam smještajem. Sobe su prekrasne i nove.
Nama je Varaždin vrlo realna opcija. Jedino što ne znam a igralo bi nam veliku ulogu je to da li je tamo moguće pohraniti matične stanice. Zna li netko?
Ja sam se raspitivala i zasad nije moguće uzimati matične stanice za pohranu u Vž. Nažalost...
Šteta. Još uvijek se nadam da će se do mog poroda moći...
chris blue :)
brunda, mislim da je moguće ali ću provjeriti pa ti javim...
Imam jedno hm, možda bedasto pitanje :/ ali cure koje ste rodile u VŽ, gdje se prijavljuje dijete?
Znam da u ZG to ide prema općini u kojoj rodiš, a ako rodiš u VŽ? U njihovoj općini?
mala01, evo upravo sam pripremila kovertu koju sutra šaljem matičnom uredu u vž. možeš to obaviti tamo (matični ured u vž, braće radića 2) pa si brzo gotova ili slati papire tamo pa pričekati par dana.
u općini u petrovoj smo sastavili zapisnik i s kopijom vjenčanog lista, 3x20 kn biljega i 14 kn šaljem sve u vž i sad čekam rodni list, domovnicu i izvadak iz matice rođenih.
Znači ako se šalje iz ZG poštom onda u svom matičnom uredu u ZG (kojem? prema mjestu stanovanja ili? Zašto ste vi baš u Petrovoj?) dobijem sve papire koje šaljem u VŽ?
A ako želim to obaviti u VŽ direktno, onda naravno moraju biti oba roditelja kao i kod nas u ZG?
Sorry ako zachatavam topic, može odgovor i na pp ali možda bi to bilo korisno i drugim mamama potencijalnim "Varaždinkama"?
Cure, s obzirom na pitanje koje je pinocchio postavila, predlažem da se popišemo sa planiranim datumima, mi koje namjeravamo u Varaždin... pa i one koje o tome još razmišljaju. Ak vam se da:
mfo
kasiopeja
trixie
Ms. Mar 27.09.2007.
bubimira
brunda
Mala01
mi spadamo u matični ured u draškovićevoj (po mjestu stanovanja), i tamo su nam obavili apsolutno sve, sami su sve stavili u kovertu i poslali :DCitiraj:
Mala01 prvotno napisa
ako ideš u vž, naravno da morate biti oboje kod prijave rođenja djeteta.
prijavu prebivališta, naravno, obavljaš u petrinjskoj. i imaš puno pravo na onu pomoć za novorođenče od grada zagreba jer mjesto rođenja nema s tim veze.
Termin 13.11. ( al bit će sigurno prije jer je mala veelika :-) )
krećemo ovaj mjesec na tečaj. tj., od danas....
evo na onom drugom topiku se javila cura koja isto danas kreće na tečaj ;)
Evo popisa:
mfo.............5.5.2008.
kasiopeja
trixie
Ms. Mar...... 27.09.2007.
bubimira
brunda
Mala01
tnx Lutonjica!Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Znači bebač ima sva prava kao da je rođen u ZG samo što mu u rodnom listu piše mjesto rođenja VŽ..
za ta konkretna prava bitno je mjesto prebivališta (vaše i njegovo/njezino), a ne rođenja
mala01, mi smo išli u petrovu jer nam je to sto metara od kuće.
mfo.............5.5.2008.
kasiopeja.........13.11.2007.
trixie
Ms. Mar...... 27.09.2007.
bubimira
brunda
Mala01
Točno tako. Mi smo se prijavili i već dobili zaključak od grada zgb-a za 6k kuna. Jedino još pare nisu sjele, ali kažu da će sjesti u roku tjedan dana.Citiraj:
Mala01 prvotno napisa