Alergija na kravlje mlijeko-što smijem jesti?
Beba je isključivo dojena i lijepo napreduje. Nemamo problema s dojenjem.
Problem je u njezinom bljucanju (povraćanju). Vjerojatno se radi o blagom slučaju GER-a, ali sam u dogovoru s doktorom pokušala izbaciti kravlje mlijeko i mliječne proizvode iz svoje prehrane OSIM JOGURTA :? . Čini mi se da manje bljuca sada.
Mene zanima zašto smijem piti jogurt, a ne smijem jesti (recimo) margarin?
KOJE MLIJEČNA PROIZVODE SMIJEM KONZUMIRATI?
Da li smijem jesti umake na bazi mlijeka tipa "brzo i fino umak od parmezana"? Sladoled? Sirni namaz? Čokolada?
Inače nismo napravili alergotest jer se to u našoj dječjoj bolnici ne može! :evil:
Hvala na odgovorima.
Re: Alergija na kravlje mlijeko-što smijem jesti?
Citiraj:
tibica prvotno napisa
Beba je isključivo dojena i lijepo napreduje. Nemamo problema s dojenjem.
Problem je u njezinom bljucanju (povraćanju). Vjerojatno se radi o blagom slučaju GER-a, ali sam u dogovoru s doktorom pokušala izbaciti kravlje mlijeko i mliječne proizvode iz svoje prehrane OSIM JOGURTA :? . Čini mi se da manje bljuca sada.
Mene zanima zašto smijem piti jogurt, a ne smijem jesti (recimo) margarin?
KOJE MLIJEČNA PROIZVODE SMIJEM KONZUMIRATI?
Da li smijem jesti umake na bazi mlijeka tipa "brzo i fino umak od parmezana"? Sladoled? Sirni namaz? Čokolada?
Inače nismo napravili alergotest jer se to u našoj dječjoj bolnici ne može! :evil:
Hvala na odgovorima.
beba ti je premala za bilo kakvi alergo test, a uz to je i dojena, pa rezultat ne bi ništa znači (može biti i lažno pozitivan i lažno negativan)
ako je sumnja na alergiju na km - izbaci SVE što u sebi ima i tragove mlijeka - znači i mlijeko, jogurte, sireve, vrhnja, šlag, sladoled, čokoladu, kekse, kolače... barem mjesec dana...
vjeruj mi, nije lako, ali za bebino je dobro...
ja već 19mj ne konzumiram ništa s mlijekom i još sam živa (štoviše, još imam puno previše kila viška), a F doji i super je...