Kako prepoznati zlostavljanje djeteta mlađeg od 3 godine?
Evo jedna teška tema. Srećom, nemam osobnih iskustava s istom i nadam se da neću imati, ali me kopka pitanje: Kako se prepoznaje da je dijete mlađe od 3 godine (ispod 3 u smislu da se dijete do te dobi najčešće ne sjećaju skoro ničega u kasnijem životu) zlostavljano (pedofilija i sl.)? Kakve će simptome takvo dijete pokazivati kada bude starije, hoće li ikada moći biti svjestan što mu se dogodilo? Takve me stvari užasavaju i užasava me pomisao da osoba može imati bezbroj problema u životu, a da nikad ne sazna zašto :cry:
Re: Kako prepoznati zlostavljanje djeteta mlađeg od 3 godine
Citiraj:
vitekova mamuška prvotno napisa
užasava me pomisao da osoba može imati bezbroj problema u životu, a da nikad ne sazna zašto :cry:
moj prijedlog je hipnoza, mislim da se mogu saznati takve stvari vrlo dobro tom tehnikom.
:love:
Re: Kako prepoznati zlostavljanje djeteta mlađeg od 3 godine
Citiraj:
akasha prvotno napisa
Citiraj:
vitekova mamuška prvotno napisa
užasava me pomisao da osoba može imati bezbroj problema u životu, a da nikad ne sazna zašto :cry:
moj prijedlog je hipnoza, mislim da se mogu saznati takve stvari vrlo dobro tom tehnikom.
:love:
bas to htjedoh napisati..
mislim da se saznanja iz hipnoze mogu koristiti i na sudovima ukoliko zrtva odluci tuziti (nisam sigurna, doduse)...
ali koriste se za terapiju, navodno vrlo uspjesno...
no to nije podrucje u kojem mogu nesto vise i konkretnije reci...
ali znam da se i iz najtezih oblika trauma moze izaci ne samo zive glave nego i vrlo uspjesno... :)
vitekova mamuska - i mene su slicne misli 'prale' tijekom trudnoce i prve godine luke... na neki nacin - kao da su sva djeca - moja... srce ti se otvara pa kao da ga je i lakse 'piknuti'...
meni je to predivno... :heart: