Znam da se o homeopatiji puno pisalo ovdje - to me je donekle i ponukalo da odem.
Sad mi je zao sto sam uopce isla... Osjecam se jadno, potpuno ogoljeno i glupo.
Nakon sto sam potpuno nepoznatoj zeni ispricala svoju proslost, intimne price o mojoj porodici, nade i sve ostale tajne detalje mog zivota za koje me pitala (racunala sam da taj odnos mora biti potpuno otvoren i iskren da bi mi neko uopce mogao pomoci), dobila sam nazad ne previse uvijen komentar da sam "budala", da "nijedna zena koja drzi do sebe ne bi svome tijelu radila to sto mu ja radim" (MPO) i jos "dopustala nekim ljekarima - i to muskarcima - da se prema meni odnose kao prema kravi" (tu je valjda misila na inseminacije) itd itd.
Slag na tortu je bio zakljucak da nijedno dijete, odnosno nijedna dusa koja odluci da dodje na svijet na taj nacin, ne moze biti ispravna, da su to mahom fizicki i mentalno bolesna djeca, koja citav zivot budu problem svojim roditeljima i da nijedna homeopatska knjiga to ne podrzava.
Zato vas molim da mi kazete, je li to generalni stav homeopatije prema MPO ili sam ja samo naletila na pravu vjesticu?!?