položaj novorođenčeta u slingu
otvaram novu temu jer nisam uspjela naći odgovore na postojećim...
prije par dana sam dobila sling na poklon i trudim se svojeg sinčića staviti u njega ali mi se čini jako nespretno, odnosno kao da ga nisam stavila tako da mu je udobno...
skinula sam ove video upute s neta ali na njima se vidi kako namjestiti slinga a ne dijete...
P ima 3 tjedna i par dana i dosta je "čvrst"... već drži glavicu na veliko a kad ga stavim na trbuh već bi puzao... (naravno da pazimo da to ne radi i da se ne ozlijedi)...
dakle, pitanje je: kako biti siguran da je dijete ispravno stavljeno u sling?
(ja se zasad vodim po svom osjećaju, mislim da je to najispravnije ali nije mi pomogao da nađem "pravi" položaj) može li što konkretnije objašnjenje poput gdje ide glavica a gdje noge i trebaju li biti svinute ili ispružene...
mislim da bi najjednostavnije bilo da mi netko pokaže pa ako će uskoro biti kakva Rodina radionica bila bi jako zainteresirana ili ako netko ima dobre volje da se nađemo?
hvala
Re: položaj novorođenčeta u slingu
pridružujem se Thlaspi jer imam isti problem...makar mi :saint: ima 2 mjeseca ne znam kako da ga ugodno smjestim u sling
pridružujem se Thlaspi jer imam isti problem...makar mi :saint: ima 2 mjeseca ne znam kako da ga ugodno smjestim u sling
Quote:
Originally Posted by Thlaspi
P ima 3 tjedna i par dana i dosta je "čvrst"... već drži glavicu na veliko a kad ga stavim na trbuh već bi puzao... (naravno da pazimo da to ne radi i da se ne ozlijedi)...
pazi, ako je jako čvrst da ti nema hipertoniju gornjih dijelova mišića. onda dijete nikako ne smije u tzv. sjedečim položajimta, tj. prsa o prsa!
ako ideš skoro na kontrolu, neka ti pedijatrica potvrdi da su mu mišići uredu.
ovo ti govorim zato što je meni Ines bila tako čvrsta, kruta, mi bili ponosni, a u biti je to bilo loše i nisam ju smjela nositi uspravno, samo u ležečem položaju, tzv. u koljvci.
Quote:
Originally Posted by Tea
pazi, ako je jako čvrst da ti nema hipertoniju gornjih dijelova mišića. onda dijete nikako ne smije u tzv. sjedečim položajimta, tj. prsa o prsa!
ako ideš skoro na kontrolu, neka ti pedijatrica potvrdi da su mu mišići uredu.
ovo ti govorim zato što je meni Ines bila tako čvrsta, kruta, mi bili ponosni, a u biti je to bilo loše i nisam ju smjela nositi uspravno, samo u ležečem položaju, tzv. u koljvci.
Hm... Sad ste me malo.
Nasi malci isto od gotovo samog pocetka dosta drze glavicu. Sad su skoro 2 mjeseca...
U pocetku smo ih uglavnom nosili na rukama, a onda smo ih poceli nositi u marami i slingu u uspravnom polozaju.
Pedica nam na pregledu nije nista posebno rekla. Samo da lijepo drze glavicu i da je B. vec i visoko dize... Sve kao pozitivno...
Da li da ju ponovo pitamo? Ili bi nam rekla da je uocila problem?
Ili je s dva mjeseca to druga stvar nego ranije?
Meni koljevka nije bas sjela kao polozaj i ne znam malca zgurati i smjestiti unutra, a da mi to izgleda zdravo i ok.
Quote:
Originally Posted by Pooh
Meni koljevka nije bas sjela kao polozaj i ne znam malca zgurati i smjestiti unutra, a da mi to izgleda zdravo i ok.
Potpisujem :mrgreen: