TREBAM SAVJET NAJHITNIJE-DOJENJE
Otkako smo dosli doma malisa je izgubio na tezini 0,5kg u 4dana.
danas mu je 7 dana
Svaki dan smo isli na vaganje i uvjek padne.
Pedijatrica mi je rekla da uvedem nakon dojenja pre-hip, al malisa otkako je probao bocicu nece da sisa nikako, hranjenja su besciljna, a ja imam jako puno mlijeka samo on nikako nece da vuce
E sad me zanima :
1.kad se ja izdojim koliko dugo smije stajati moje mlijeko prije nego li dam bebi,?
2.I kakvi su uvijeti,dali da ga ostavim vani ili u frizideru pa da ga poslje ugrijem?
3.Isto tako me zanima kad napravim mjericu prehipa-koliko to mlijeko smije stajati ako malisa npr. nece ili nbepojede itd.
Molim vas da mi odgovorite jer vise neznam sta cu,nocima nespavam i brinem se za njega.
HVALA SVIMA UNAPRIJED NA ODGOVORIMA,
ja sad cekam da mi nesto napisete
Re: TREBAM SAVJET NAJHITNIJE-DOJENJE
Citiraj:
studeni23 prvotno napisa
E sad me zanima :
1.kad se ja izdojim koliko dugo smije stajati moje mlijeko prije nego li dam bebi,?
2.I kakvi su uvijeti,dali da ga ostavim vani ili u frizideru pa da ga poslje ugrijem?
3.Isto tako me zanima kad napravim mjericu prehipa-koliko to mlijeko smije stajati ako malisa npr. nece ili nbepojede itd.
Draga studeni23, tek sad vidim tvoja pitanja.
Važno je da se ti smiriš, beba osjeća tvoje raspoloženje.
1. i 2.: na sobnoj temperaturi 4-6 h. U frižideru 3-5 dana (bolje ne u vratima), ali najbolje potrošiti u 48 h.
Kad izvadiš iz frižidera, ugriješ na temperaturu tijela. Kapneš na nadlanicu, ne smije biti ni hladno ni toplo.
3. Piše na kutiji, na jednom drugom adapt. piše 1 sat.
Šaljem ti dobre vibrice, pusa malenom!
:love:
Re: TREBAM SAVJET NAJHITNIJE-DOJENJE
Citiraj:
studeni23 prvotno napisa
malisa otkako je probao bocicu nece da sisa nikako
Ne brini, tako mala beba sigurno će opet prihvatiti dojku. Olakotna je okolnost što imaš puno mlijeka. Malo mu se umiljavaj, neka se mazi na dojci, pa će početi vući. :) Još kad osjeti da curi mljekeco...
Ako se rasplače, možeš ga malo nunati, pjevušiti mu, a vole se i nositi. Ne moraš odmah dati bočicu. Pokušaj mu ponuditi dojku dok ga nosiš. :)
Lako će prihvatiti dojku i ako je pospan.
S obzirom na pad na težini, rekla bih da mu moraš stalno nuditi da siše, novorođenčad je na dojci ponekad i bez prekida cijeli dan, nekad svakih sat vremena siše po 30 minuta i sl. Pokušaj ležati s njim u krevetu i što više dojiti, ostale poslove prepusti drugima. Pij dosta tekućine i jedi koliko stigneš.
Ako maleni protestira da mu ne curi dovoljno brzo, možeš raditi kompresije dojki - stisneš dojku da mu jače curi.
:*