Kako ne biti baba rospija u parku
U mom kvaru su u zadnjih 10 tak dana obnovili 2 igralista. Na prvo, vece htjela sam odvesti H prije par dana. Dodjemo popodne, a ono guzva, prepuno djece...No, po meni igraliste je namijenjeno za djecu od cca. 3-8 godina. Ali prosjek djece na tom igralistu je bio ono od 10-15g. Mislim da sprave nece dugo trajati...
Jucer odvedem H u drugi park, 2 nova tobogana, s onim super dodacima: penjalice, nesto za ljujati i sl...Opet gungula...maleni od 1,5g i oni od 13, 14g...Pravi rat....Naravno da je jako tesko paziti da se ovi maleni ne ozlijede...Lijepo zamolim jednog velikog da ne drma drveni mostic jer su svi maleni na njemu izgubili ravnotezu i popadali ko kruske, a on kaze svom frendu, ajmo, ova baba me zajebava...
Pricam sa muzem sta smo mi radili u toj dobi. Zakljucili smo da se tada od srama (udario nas pubertet) niti slucajno ne bi priblizili toboganima i slicnim spravicama...To je bilo za male klince, a ne za nas, "odrasle"...
Mozda mi je sada percepcija organicena, pa gledam ocima mame djeteta od 2.5g, a za koju godinu cu se pitati zasto tako mali idu u parkove ako se ne znaju sami izboriti za svoj prostor i dok nisu puno spretniji i snazniji...
Kako se postaviti...Biti rospija i raditi reda..Ili ostati u svom dvoristu dok H bude 14g :lol:
Re: Kako ne biti baba rospija u parku
Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
2 nova tobogana, s onim super dodacima: penjalice, nesto za ljujati i sl...Opet gungula...maleni od 1,5g i oni od 13, 14g...Pravi rat....Naravno da je jako tesko paziti da se ovi maleni ne ozlijede...Lijepo zamolim jednog velikog da ne drma drveni mostic jer su svi maleni na njemu izgubili ravnotezu i popadali ko kruske, a on kaze svom frendu, ajmo, ova baba me zajebava...
Identicno se i kod nas desilo, parkic unutar vrtica.
Nije proslo ni 24h od postavljanja te kucice i dva klinca, isto tu negdje 12-13 godina, drze se za ogradicu i svom snagom doskakuju na mostic.
Sto je najgore u parku je bilo dosta djece i ljudi stoje i gledaju ih i komentiraju kak budu sve odmah potrgali, kak su bezobrazni a ja :shock: nitko da bi prstom maknuo :shock:
Lijepo sam otisla do njih i rekla da li zele da ih slikam i dam u novine da svi vide kakvi su vandali, da ih mozda i roditelji prepoznaju pa da onda i plate stetu koju ce napraviti.
Sisli dolje bez rijeci, uzeli svoju loptu i nestali, vise ih nisam vidjela na toj spravi :mrgreen:
Cesto se moze po vrticima sresti starije djece koji hopsu po spravama i uvijek sam s njima probala lijepo i pristojno da bih dobila reakciju kakvu je dobila i Deaedi :evil:
Od onda im se obracam strogim glasom i zapovjednim tonom, nema molbi.
Zasto da ja njih molim da ne unistavaju? Da bi mi nesto socno opsovali?
A neeee, sada ih lupam u ego.
Jednom sam curama od kojih 13-14 godina koje su sjedile na ljuljackama i vrtile one lance (dok su roditelji s malom djecom cekali red) ponudila da ih "pojujam" ili pelene promjenim :mrgreen:
Citiraj:
Marsupilami prvotno napisa
Jednom sam curama od kojih 13-14 godina koje su sjedile na ljuljackama i vrtile one lance (dok su roditelji s malom djecom cekali red) ponudila da ih "pojujam" ili pelene promjenim :mrgreen:
vidis, ja mislim da se i one imaju pravo ljuljati.
Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
Citiraj:
I ja. I sama se ljuljam, naravno, kad nema djece koja čekaju. Najviše volim ljuljačke u Maksimiru. Obožavam se ljuljati i M. voli kad se zajedno ljuljamo.
Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
Citiraj:
I ja. I sama se ljuljam, naravno, kad nema djece koja čekaju.
Pa kao što kažeš Zdenka, dok nema djece koja čekaju. I ja se volim ljuljati dok djeca ne čekaju.
A te cure bi kad vide da malo dijete čeka trebale postupiti isto tako, da se dignu...
Ja sam nedvano u jednom prakiću blizu nas isto tako vidjela hrpu cura 14-15 godina, posjedale na one konjiče kaj se ljuljaju (to je definitvno za mlađu djecu) i cigarete u čube i ajmo, stepavaju pepel okolo, bacaju čikove, a imaju 15-ak godina. I naravno da je to bilo usred bijela dana dok je malenih bilo u parku.
Citiraj:
ana.m prvotno napisa
A te cure bi kad vide da malo dijete čeka trebale postupiti isto tako, da se dignu...
Ja sam nedvano u jednom prakiću blizu nas isto tako vidjela hrpu cura 14-15 godina, posjedale na one konjiče kaj se ljuljaju (to je definitvno za mlađu djecu) i cigarete u čube i ajmo, stepavaju pepel okolo, bacaju čikove, a imaju 15-ak godina. I naravno da je to bilo usred bijela dana dok je malenih bilo u parku.
ja na to ne gledam tako.
po meni je parkic primjereno mjesto i za jednogodisnjaka i za 15godisnjakinju. Ako se njoj ljulja, neka se ljulja. Teenageri uglavnom jos nemaju razvijen taj zastitinicki stav prema malima, jos su previse koncentrirani sami na sebe, i to je normalno. Ako ja zakljucim da se neko dijete predugo ljulja, zamolit cu ga da pusti moje na red.
Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
Citiraj:
I ja. I sama se ljuljam, naravno, kad nema djece koja čekaju. Najviše volim ljuljačke u Maksimiru. Obožavam se ljuljati i M. voli kad se zajedno ljuljamo.
Naravno da imaju pravo, ali nemaju pravo uvijeti lance, zamatati ljuljacke par krugova tako da budu "vislje" i onda tako sa sfrkanim lancima ostavljati iza sebe ili se ljuljati stojecki sa blatnjavim cipelama i divljati - na to sam mislila, takvo ponasanje za mene je vandalizam :evil:
Kada se neko starije dijete ljulja a mi bi na ljuljacku pricekamo 10-15 minuta a nakon toga zamolimo da li mozemo sada mi, takva djeca ce vas uvijek pustiti ;)