Re: kvaliteta-sastav mlijeka
Citiraj:
di_zg prvotno napisa
cure imam jedno pitanje, moja curka po obroku popije oko 200 - 250 ml mlijeka (izmjereno u večernjem obroku koji joj dajem na flašicu zbog lijeka koji dobiva svakodnevno) pa me zanima da li će se količina mlijeka koja će joj biti potrebna još jako povečavati ili se jednostavno sastav mlijeka mijenja sa rastom djeteta pa se količina neće toliko povečavati već će sastav mlijeka biti drugačiji?!?!? Jel ako nastavimo ovako, ja ću morat izdajati pola litre mlijeka za obrok.....
još jedno pitanje, koliko dugo treba da hrana koju ja pojedem dođe do mlijeka. Neznam da li sam se dobro izrazila, zanima me da ako ja pojedem npr. nešto sa češnjakom za koliko vremena to može početi utjecati na mlijeko i da npr. mojoj bebi počne smetati..
hvala na odgovorima
sastav mlijeka mijenja se kako se mijenjaju djetetoe potrebe. zato je ono tako savrseno. u prvih 6mj. kada je dijete iskljucivo dojeno proizvedeno je da udovolji bas svim potrebama bas tog djeteta.
primjetit ces kako beba drukcije doji na pocetku i kasnije kada postaje profesionalac- podoji su kraci. s jedne strane zato sto je dijete usavrsilo tehniku a s druge strane jer je jace i ima jaci cug. no s remenom ce i kolicinski po podoju manje dojiti jer ce mlijeko biti masnije.
mlijeko u drugoj godini zivota je puno masnije i kaloricnije nego na pocetku dojenja.
opet tesko je reci koliko beba pojede po obroku jer ni jedna beba nije ista. neke pojedu puno u rijedjim razmacima, neke manje u cescim.
zbog cega joj dajes jedanobrok izdojeno mlijeko?
bitno je koliko je beba velika- ako se radi o maloj bebi moze biti da pojede toliko jer se na flasicu lakse jede- jednostavno se slijeva u zeludac.
jesi mozda razmislila da joj dajes na casu? dugorocno je to bolje.
ako ces je dojiti na ahtjev uvijek ces imati mlijeka koliko bebi treba.
sto se tice prehrane i sastojaka koji ulaze u mlijeko, isto je koliko vremenski treba da udje u krv.