Bundeva - kako pripremiti???
Moze li mi neko dati savjet kako pripremiti bundevu, imam bebu od 8 mjeseci i vrijeme je bundeva pa bih joj i nju uvrstila u jelovnik, znaci kako se sprema i sa cim jos mogu kombinovati. da li kao slano jelo ili vocni obrok??
:oops: ne zamjerajte mi na neznanju.
:love:
Re: Bundeva - kako pripremiti???
Evo, moja bebica je malo starija od tvoje i ja pripremam bundevu tako da ogulim komad bundeve i nasječem na kockice pa skuham (samo ili zajedno s mrkvom, tikvicom, rižom, prosom...), ili neoguljene očišćene polovice ispećem u pećnici pa izdubim kada je ispećeno, pa onda pomiješam s drugim sastojcima. Dakle, više ju koristim za "slani" obrok...iako mislim da bi se slatkaste bundeve (one sive koje su jako slatke) mogle dobro proći sa šljivama, jabukom, kruškom, ili nekim drugim voćem...
Moram spomenuti da otkada sam joj dala da proba bundevu, neće apsolutno ništa drugo ako nije promiješano s bundevom...tako da za nju sada skupljam bundeve gdje god idem :mrgreen:
Re: Bundeva - kako pripremiti???
Citiraj:
klamarica prvotno napisa
Moram spomenuti da otkada sam joj dala da proba bundevu, neće apsolutno ništa drugo ako nije promiješano s bundevom...
E sad si me podsjetila, i mi smo imali jednom takvu fazu... skoro sam ju zaboravila :)