bebe ima 10,5 mj, mene jako boli grlo, te je pitanje da li se smije med dok dojim?
Printable View
bebe ima 10,5 mj, mene jako boli grlo, te je pitanje da li se smije med dok dojim?
ne vidim niti jedan dobar razlog zašto ne :)
pa pošto ne smiju dječica, mislila sam da možda ne smijem niti ja, jer ipak dobije preko mlijeka. puno hvala na brzom odgovoru
Ako u obitelji ima alergičara, onda bi i dojilja trebala izbjegavati alergogene namirnice, inače ne.
Te namirnice su: jaja, riba, kikiriki, svinjetina i med.
(iz knjige "Godine prve..." dr-a Jovančevića)
:bye:
ja uopce nisam znala da se med ne smije niti da ga djeca ne smiju. kupila sam u dm-u IMUNALPIP sirup za jacanje imuniteta (mog, ne bebinog, beba doji), sastav je med, estrakti ruzmarina, brokule, bosiljka, ehinacee i maticna mlijec. nema dodatnih uputstava niti napomena dal bi dojilje to smjele. sto vi kazete? kako vam se cini? preporucljivo il ne?
Ja ne uzimam nikakve preparate, osim ako izričito ne piše da dojilje to smiju uzimati.Citiraj:
lukava puščica prvotno napisa
Nisam smjela ni Septolete za grlo!
Biljke jesu dio prirode, ali sadrže aktivne tvari koje mogu biti jednako jake kao i sintetske.
Sve je to individualno, stariji sin mi se sav osuo nakon prvog podoja kad sam pojela med na kruhu, dok mlađem ništa ne smeta.
Poanta: ne možeš znati dok ne probaš.
Uh, al sam pametna!!! :P
''Često se spominje da majka koja doji ne smije jesti med, međutim «problematične» spore iz meda uništavaju se u probavnom sustavu majke i ne dolaze do mlijeka. Isto vrijedi i za plemenite sireve, sushi i sl.''
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=1463
evo, slobodno navalite na med
Moj stariji (i inače sklon alergijama) je reagirao. Znači da su problematični sastojci ipak došli u mlijeko.Citiraj:
kajsa prvotno napisa
A možda moj probavni sustav nije funkcionirao kako treba. :unsure:
da su te spore došle do bebe izazvale bi bolest botulizam, no one se u potpunosti unište u probavi , ali se med ne smije davati ispod 12mj jer probava bebe nije sposobna uništiti te spore
alergija na med može biti na neki normalni sastojak meda: pelud itd...