http://www.net.hr/vijesti/page/2007/09/20/0066006.html
Po ovome ispada da je voda zagađena u svim zagrebačkim naseljima.
Jel vi pijete vodu s pipe ili kupujete?
Mi malo kupujemo, malo pijemo s pipe. Zanima me je li to uopće više pametno raditi?
Printable View
http://www.net.hr/vijesti/page/2007/09/20/0066006.html
Po ovome ispada da je voda zagađena u svim zagrebačkim naseljima.
Jel vi pijete vodu s pipe ili kupujete?
Mi malo kupujemo, malo pijemo s pipe. Zanima me je li to uopće više pametno raditi?
Ja stalno pijem vodu s pipe, obožavam je i jedino mi ona utaži žeđ. Ponekad kupim u boci, tj. samo kad sam na poslu jer tako jedino uspijem pripaziti na dovoljan unos tekučine. No tko nam garantira da i ta voda u boci nije natočena na nekoj slavini, ja sam se uvjerila da jedna vrsta vode iz boce promijeni okus par sati nakon otvaranja. :shock: Promijeni okus? Da to se i ja pitam jer ako se ne varam voda nema ni boju, ni okus, ni miris, osim ako se nešto u međuvremenu nije promijenilo. Tko zna šta bi otkrili da odnesemo na analizu vodu iz svojih kuća i stanova. Dok barem mislim da mi voda ne ugrožava zdravlje piti ću je sa slavine i nadat se da netko o ispravnosti vode ipak vodi brigu i kontrolu. :mrgreen:
mi stalno pijemo kupovnu i samo janu jer smo 100% uvjereni da je izvorsak voda i da se ne puni na pipi
ova voda s vrbana je smrdila koliko sam skužila.
nakon toga je pola grada navalilo sa slanjem uzoraka u zavod na analizu.
mi iz pipe
Pijemo samo pipovačuCitiraj:
sladjanaf prvotno napisa
Mi doma pipovaču, a vani flaširanu, ali meni ona uvijek ima okus po plastici...
Mi pijemo vodu iz pipe. U našem kvartu voda je prava domaća fina sljemenska i MM toliko o njoj priča kad dodjemo na more da je postala na daleko poznata i priznata (nosimo zalihu za par dana gdje god idemo).
Koliko se ja sjećam sa faksa sljemenska tj oborinska voda je zbog različitih vremenskih prilika sklonija mikrobiološkom zagađenju nego podzemna voda.Citiraj:
filipova mama prvotno napisa
Nećete vjerovati, ista je priča bila i kod nas u BiH (konkretno za Sarajevo) prije par mjeseci. Ja pijem sa pipe, djetetu dajem sa pipe, jedino me malo uhvatio strah pred godišnji kad je par puta nestalo vode pa opet došla, mislila sam da je mogla u među vremenu nešto saprati. Meni ovo više lići na to da se ne kupuje dovoljno flaširane vode :evil:
nitko u zagrebu (pa niti oni u podsljemenskoj zoni) ne pije sljemensku vodu, osim ako si sami u dvorištu ne hvatate kakav potok, a ako ste na javnoj mreži onda pijete istu kao i oni na Vrbanima ...
Na sajtu vodoopskrbe piše drugačije. Kažu manji broj kućanstava, ali ipak...Citiraj:
lukica prvotno napisa
mi pijemo isljučivo flaširanu
pipsku!
cubana, pa to je upravo to što sam rekla, tek nekolicina njih nije spojena ja javnu mrežu već su zadržali svoje priključke iz tko zna koje godine
najjednostavnija provjera je, stižu li vam ili ne računi za vodu od Vodoopskrbe i odvodnje...
isključivo flaširanu
Iz pročiščivača.
Lukica, pretpostavljam da ti je to vezano uz posao pa znaš bolje od mene što pišeš.
I kod nas se (Sesvete) stalno provlači spika o sljemenskoj vodi a svi uredno dobivamo račune Bandićevog Holdinga.
Ajde da netko napokon demistificira tu sljemensku vodu :klap:
Ne želim znati istinu. Ne ubijajte mi ideale. Naša voda je stvarno ukusna. Na mom poslu, iako radim bliže Sljemenu nego što stanujem (stanujem u centru), je puno neukusnija.Citiraj:
Cubana prvotno napisa
Iz pipe (a jako blizu smo Vrbanima :/ ), a vani si kupimo Janu
[/quote]Cubana je napisala/o:
lukica je napisala/o:
nitko u zagrebu (pa niti oni u podsljemenskoj zoni) ne pije sljemensku vodu, osim ako si sami u dvorištu ne hvatate kakav potok, a ako ste na javnoj mreži onda pijete istu kao i oni na Vrbanima ...
Na sajtu vodoopskrbe piše drugačije. Kažu manji broj kućanstava, ali ipak...
Ne želim znati istinu. Ne ubijajte mi ideale. Naša voda je stvarno ukusna. Na mom poslu, iako radim bliže Sljemenu nego što stanujem (stanujem u centru), je puno neukusnija.Citiraj:
šutim :predaja:
no ovo sam krasno izvela
jeoš jedna :predaja:
:oops:
nek mi netko da kavu...
Danas mi se :( voda doma ne čini više tako fina.
voda iz pipe, a živim baš u onim zloglasnim vrbanima... 8)
srećom ne u razvikanim zgradama, nego u redu do... i voda je analitički OK, ali ukusom - bljak! nema do riječje vode :)