beba od mjesec dana nema refleks hodanja.
jelo to razlog za zabrinutost ili on dodje kasnije?
zna li netko?
Printable View
beba od mjesec dana nema refleks hodanja.
jelo to razlog za zabrinutost ili on dodje kasnije?
zna li netko?
Bebe ga imaju kad se rode, a mislim da do mj. dana može već i nestati. Nije razlog za brigu, u rodilištu su sigurno provjeravali reflekse i rekli bi da nešto nije u redu.
zaboravila sam napisat da je i patronazna to primijetila kad je bila beba par dana stara.obje pripisuju placu.pitam za frendicu.
Neka ode pedijatru. Obavezno, opreza radi. Pedijatar bi trebao napraviti neurološki pregled (uključuje kontrolu automatskog hoda). To se zapravo može vjerodostojno napraviti ako je beba mirna, jer ako plače i refleksi su drugačiji. Ako pedijatar bude smatrao potrebnim, napisat će uputnicu za neuropedijatra. Preporučujem neuropedijatre na Goljaku. Od privatnika dr. Sabol.
svakako doktoru.
neka se prijavi za Goljak, a dok čeka na red... nekome privatno.
zapravo, sve kako je Tsumami rekla.
i do ortopeda bi valjalo otici
kod ozbiljnih problema sa kukovima (ili frakturom neke kosti koja ne mora biti vidljiva kao veliki otok) takodjer se gubi refleks hodanja
Čuj, ne bih ti dizala paniku, ali stvarno - OBAVEZNO i odmah prvo pedijatru. Ne volim prosijavati pamet i nametati svoje iskustvo, pa ti samo primjera radi pišem da smo imali sličan slučaj i napravili sljedeće ovim redosljedom:
0. Patronažna, bake, sveki - DG.: 'zaležao' se u trbuhu; glupost, naravno;
1. Došla nam fizioterapeutkinja (bio vikend, nismo mogli dočekati pon. da odemo pedijatru), vrhunska, puno iskustva, Bobath terapeut - rekla da joj je čudno i da svakako odemo pedijatru;
2. Pedijatar: neurološki pregled sumnjiv, odmah na UZV mozga, UZV kukova i neuropedijatru;
3. zbog brzine obavili smo sve to kod dr. Sabola - nije reklama, nemojte me pogrešno shvatiti;
4. Fizijatar na Goljaku; lista čekanja jako duga; preporučujem dr. Žućko; do tada smo po vlastitoj odluci Bobath vježbice svakodnevno, Bobath fizioterapeut 1x tjedno kod kuće;
5. EEG + neuropedijatar, sve na Goljaku, lista čekanja jako duga;
Btw, sve je ispalo manje više ok, ništa strašno niti alarmantno, no svejedno smo poduzeli maksimalno što smo mogli i još uvijek se trudimo (8,5 mjeseci).
Svakako, moj osobni stav jest: NE USPOREĐIVATI SVOJE (TJ. NJEZINO) ISKUSTVO S DRUGIMA, NE SLUŠATI DIJAGNOZE LAIKA (čitaj - npr. baka, sveki, cure u parku, forumašice) - SVAKO DIJETE I SVAKO STANJE JE INDIVIDUALNO, KVALITETNI LIJEČNIK JE NAJBOLJI PRIJATELJ! Pusa, nadam se da će joj pomoći.
Našem sinu je na sistematkom s 1mj.bio odsutan te su nas naručili za 7 dana tada je bio potpuno u redu.
hvala cure,sve sam prenijela frendici :*
a ako je u bolnici "postojao", tj. bio uredan, a na kontroli izostao?
ped. se ne zabrinjava, ostali refleksi uredni... kaže, vjerojatno uspavan (hranili smo ga neposredno prije pregleda i jedva je davao znakove života na pregledu ;))
opet ja!
bili opet kod pedijatra i refleks hodanja opet izostao... sada miš ima 7 tjedana... negdje sam čitala da sa 6 tjedana zna nestati, ali zabrinjava me što nije ni na kontroli od mjesec dana bio uredan
ima netko iskustva s ovim? molim vas, ludimo od brige... što se najgore može desiti? ped. je spominjala med. gimnastiku? da li je moguće da ima neka cerebralna oštećenja? da ne prohoda, ili što?
(mali je inače prijevremeno rođen i na prvom UZV imao sitna krvarenja mozga, kasnije nakon 7 dana UZV uredan)
Maya, ako vas to toliko brine, idite do neuropedijatra.
Što je pedijatrica predložila, samo medicinsku gimnastiku ili još neki pregled?
A refleksi mogu na pregledu izostati iz milijun nebitnih razloga, zbog iznenadne hladnoće, neugode, straha, iznenađenja, ali i zbog nekog bitnog razloga kojeg ne se bi smjelo ignorirati.
Teško je tu nešto pametno reći ovako na daljinu.
Mayo, ja potpisujem ono što je Tsumami napisala prije godinu i pol.
Nitko ovdje nema kristalnu kuglu, pa čak i da smo svi neuropedijatri i fizijatri.
Dijete MORA pogledati stručnjak za to područje.
Sretno i javi nam kako je prošlo. :love:
znam znam
problem je što u mom gradu nema privatnika, a na pregled se čeka...
i sad čekamo... :(