jesam li dobro rekla susjedi ?
srela sam susjedu u parku i ima curicu 7 mjeseci i ispod 7 kg-sitna je- i ona bi da joj mala više jede dohranu ,a mala bi bila na prsima....
i ne sluša ona mene baš ,ja spominjala i rodin telefon i forum i evoluciju ,al jok, i sjetim se ja , znaš ako već misliš uvodit red u dojenje mala ti mora imat minumum 10 kg , to ti je donja granica, sad je moraš pustit da doji kolko hoće to ti je najnovije istraživanje
( da ne velim da ima pritiske doma da joj mala ne raste itd, a mala ok samo je sitna )
ja sam izmislila tih 10 kg jer sve drugo kaj sam pročitala i probala joj reć ne sluša, mislim si ja dok mala dobije 10 kg već bu prohodala a i mama će drugačije razmišljati i biti sigurnija ,a i sigurno će bar malo pojesti i dohrane ...
eto , što forum učini od mene...
znam da nije baš po p.s.-u ali eto....
Re: jesam li dobro rekla susjedi ?
Citiraj:
maria71 prvotno napisa
i ona bi da joj mala više jede dohranu ,a mala bi bila na prsima....
meda, preporuka je dati djetetu da bude na prsima kad i koliko želi, za svaki obrok prvo ponuditi mlijeko, a poslije toga kašicu - bar prema najnovijem tekstu o dohrani na portalu...
Re: jesam li dobro rekla susjedi ?
Citiraj:
maria71 prvotno napisa
srela sam susjedu u parku i ima curicu 7 mjeseci i ispod 7 kg-sitna je- i ona bi da joj mala više jede dohranu ,a mala bi bila na prsima....
i ne sluša ona mene baš ,ja spominjala i rodin telefon i forum i evoluciju ,al jok, i sjetim se ja , znaš ako već misliš uvodit red u dojenje mala ti mora imat minumum 10 kg , to ti je donja granica, sad je moraš pustit da doji kolko hoće to ti je najnovije istraživanje
( da ne velim da ima pritiske doma da joj mala ne raste itd, a mala ok samo je sitna )
ja sam izmislila tih 10 kg jer sve drugo kaj sam pročitala i probala joj reć ne sluša, mislim si ja dok mala dobije 10 kg već bu prohodala a i mama će drugačije razmišljati i biti sigurnija ,a i sigurno će bar malo pojesti i dohrane ...
eto , što forum učini od mene...
znam da nije baš po p.s.-u ali eto....
vidis, L. je sa 7mj. imala 7 kila i svi su je tipali za obraze i govorili kako je fina bucka...zanimljivo.
nego da se vratimo na temu- reci svojoj susjedi da je normalno da sljedecih nekoliko mjeseci dobije jako malo na kilazi. da je normalno da cak i "stagnira". takodjer joj reci da nema te dohrane koja moze stati u te male zeluce i "donjeti" kile i da ce prije dobiti na vagi od dojenja nego od tikvica, rize, cuspajza, cvaraka (karikiram) jer joj je mlijeko kako dijete raste sve masnije i kaloricnije i savrseno se prilagodjava potrebama, rastu i razvoju njenog djeteta.