Moram postaviti ovo pitanje jer sam već pomalo očajna....
Postoji li kakva hrana,piće,voće,vitamini ili već šta koji vračaju boju?. Rodila sam prije tjedna i još sam užasno blijeda!
Molim pomoć (ako postoji)....Naravno osim rumenila.
Printable View
Moram postaviti ovo pitanje jer sam već pomalo očajna....
Postoji li kakva hrana,piće,voće,vitamini ili već šta koji vračaju boju?. Rodila sam prije tjedna i još sam užasno blijeda!
Molim pomoć (ako postoji)....Naravno osim rumenila.
Ako si izgubila puno krvi na porodu, trebaće ti neki preparat željeza. Jesi li išla doktoru, radila krvnu sliku?
Nisam išla nakon poroda doktoru. U trudnoći sam pila heferol,jer mi je falilo željezo. Ostala mi je još jedna kutija tih kapsula pa budem onda to nastavila piti.
Doktorici idem za mjesec dana pa joj budem rekla da mi pripiše još jednu kutiju kad dojim pa ako bude potrebe.
Hvala.
I ja bih rekla da je najvjerojatnije anemija.
Pogledaj si unutrašnjost kapka; "blijeda" mreža kapilara ukazuje na nju.
Ja mislim da smo mi sve pomalo bljedunjave prvo vrijeme nakon poroda i da je to normalno.Ja sam bila sva nekako i blijeda i ne znam ni sama kako da opišem tu boju,žućkastosivkasta :lol: ali bilo je sve ok.Kako došlo tako prošlo.Ako si imala pomanjkanje željeza ipak ne bi bilo loše napraviti krvnu sliku da ipak znaš na čemu si.
znači ni vi niste izgledale ko one tete na televiziji posli poroda, čilo o rumeno...hm, nisam ni ja.
Pomogli mi nisu nikakvi preparati...grijalo me sunce, šibala bura. Prošlo je kroz koji misec.
tetama s reklama i iz časpisa pomogne dobro rumenilo :mrgreen:
baš smo tu na poslo komentirale prije neki dan kako smo sve na slikama /nakon poroda/ blijede i ispijene i pomalo žute..mislim da je to normalno i da će se vratiti na normalu za koji mjesec...osim ako ti ne fali željeza.. :)
Ja sam izgledala kao avet nakon poroda, jer sam izgubila jako puno krvi pri porodu. I ja mislim da bi anemija mogla biti u pitanju, u svakom slučaju vrijedi provjeriti.
a da ipak izvadiš krv?Citiraj:
evita prvotno napisa
ne bi se trebalo ništa posebno loše dogoditi ako na slijepo piješ željezo, i najvjerovatnije i je problem u tom da ti ono fali, ali ipak je dobro napraviti krvnu sliku, da se vide vrijednosti, da se na osnovu toga odredi doza i da se može pratiti efikasnost terapije
ma bljedilo nakon poroda je savrseno normalno. treba ti vremena da se sve vrati na staro, pogotovo krvna slika.
dobro se hrani, meni je mjesec dana mamine kuhinje najvise pomoglo. a i zvakala sam neko zeljezo s okusom borovnice...
Ja sam inače užasno blijeda a uopće nemam problema s željezom. Nakon poroda bum valjda prozirna :/