kako radite ove vrste "graha" ili štavećbilo
ja sam do sad samo radila varivo i planiram uradit salatu(još uvijek ne znam kako) :/
imate li kakvih ideja...
Printable View
kako radite ove vrste "graha" ili štavećbilo
ja sam do sad samo radila varivo i planiram uradit salatu(još uvijek ne znam kako) :/
imate li kakvih ideja...
azuki grah ili po mojem "suzuki" grah radim po nekom marčinom receptu...a sve se svede na to da se napravi ko normalni grah sa mrkvicom, korabicom i sl..+ grašak itd....sa malo špekeca na zdinstanom luku. Uglavnom fino! :)
isto!! ;)Citiraj:
mamma san prvotno napisa
tnx :*
a kako ti te vrste graha izgledaju, prvi put cujem :oops:Citiraj:
white_musk prvotno napisa
azuki - kuham sa kombu algom, narezanim lukom na kolutove i 1 češnjakom 40 min, ubacim bundevu na kockice i kuham još dok bundeva ne omekša, začinim tamarijem.
ukusno i zdravo
Mungo je najbolje naklijati. Ako dobije priliku, klica naraste ~5 cm dugačka i baš je fora pod zubom.
Kad smo već kod graha - ove jeseni nema za kupiti mladog graha ni za lijek. Ak neko prodaje... :mrgreen: može na pp.
Može li ovaj "normalni grah" malo detaljnije?Citiraj:
mamma san prvotno napisa
I mene zanima!Citiraj:
vertex prvotno napisa
ima na trešnjevačkom placu!Citiraj:
Ivana2 prvotno napisa
Evo cure:Citiraj:
momtobe prvotno napisa
http://www.trigon.hr/portal/main.asp?aid=283
Ja ga radim kao mara, ali i samo ga skuham pa prepržim malo luka i dodam azuki, začinim s curryem. Mljac. Ili na salatu, sa hijiki, celerom i mrkvom.
Hvala. Našla sam danas na Dolcu. Obožavamo ga na salatu.Citiraj:
willow_tree prvotno napisa
davore,ti si definitivno moj health food guru :lol: , kako da napravim optimalne uslove za klijanje(kako ti to radiš?sa sojom sam se namučila, ali je bilo vrijedno svakog zrna truda, sad ne znam da li je i ovdje istit fazon(tamno,toplo mjesto oko 37 stepeni) :/
A sad pitanje:
dobila sam od prijateljice recept za slatki namaz od azuki graha, kaže da to oni jedu za doručak i da je jako ukusno i zdravo.
da li je od vas neko jeo/pravio slatku verziju azukija? :?
wm
Azuki je sladak i može ga se jesti i u kašama za doručak pa zašto ne i kao slatki namaz.
Ja radim slani.
Probaj i daj recept odmah.
meni je azuki puno bolji kao namaz i salata, a mungo za varivo.
Mungo mi je takodje super jer se brzo kuva, skoro kao leca, narocito ako se pre toga natopi, a kako kaze Davor, zaista brzo klija.
kOliko dugo se azuki kuha u express loncu?
Bit ću malo OT (ne jako :mrgreen: ). Trebam savjet kako da od miješanih mahunarki (znači ima i graha:) ) napraviti neku finu salatu. Ima li tko neki isprobani recept?
Skuhaš al dente feder-tijesto i narežeš sezonskog povrća, malo soja umaka i finog bučinog ulja ... ajmeeee
ja ga kuham oko 30 minuta u express locu (s tim da ga ujutro prije nego sto odem na posao namocim, a kuham kasno popodne.)Citiraj:
branka1 prvotno napisa
od 1 salice (nekuhanog) azukija imamo rucak 2 dana - prvi dan ga namocim, skuham, pa si pola kolicine odvojim i pomijesam sa salicom kuhane integralne rize i dinstanim povrcem, a ostatak spremim u fridz u poklopljenoj posudici
sutra imamo brzi rucak - na dinstani luk, cesnjak i rajcicu bacim azuki, prodinstam, i ubacim kockice dimljenog tofua