Povišen kolesterol i svi enzimi - žučni kamenci?
:/
Dakle šta da kažem... Prošli tjedan odem u doc po uputnicu za vaditi krv, eto čisto da vidim, jer to radim svake godine, a i sad nisam dugo...još od početka trudnoće negdje.
I sve super, željezo 24.5 (pila se spirulina ;) ) i sve ostalo ludilo....ALI: Kolesterol 6.3 (granica 5) i svi enzimi (ima ih 4-ne znam sad na pamet) povišeni dosta!! Ja ZINULA!! Kako šta, nemam smetnji..Zapravo znalo me je zaboliti visoko u stomaku ponekad ili biti mi muka ...ali to sam pripisivala tome da mije nešto teško palo na želudac..Puste misli.....pa ja ne jedem meso 4 god. već....
Odem u doc. svoje koja mi preporuči što prije ultrazvuk jer pretpostavlja da se radi o žučnim kamencima??! Reče i da,je to i nasljedno ( a ja i pretpostavljam da je i to a i to što volim uživati u indijskoj kuhinji :roll: eh...) Evo u pon. sam naručena na UZV pa ću viditi.
Je li imao itko ovakvog iskustva? Mislim ako se nešto radi oko jetre onda bi mi laknulo da su to "samo kamenci" :?
Re: Povišen kolesterol i svi enzimi - žučni kamenci?
Evo samo da napišem povišenja:
AST-49 (granica 31)
ALT-69 (gr. 36)
GGT-49 (gr.38)
ALP-176 (119)
Kolesterol - 6.3 (gr.5)
LDL kolest. - 3.8 (gr.3)
Sve ostalo, kao i urin, su uredu...bilirubin, leukociti, sedimentacija... sve ok. Samo ovo gore navedeno ke povišeno. :/
Re: Povišen kolesterol i svi enzimi - žučni kamenci?
Citiraj:
Astralis prvotno napisa
Evo samo da napišem povišenja:
AST-49 (granica 31)
ALT-69 (gr. 36)
GGT-49 (gr.38
ALP-176 (119)
Kolesterol - 6.3 (gr.5)
LDL kolest. - 3.8 (gr.3)
Sve ostalo, kao i urin, su uredu...bilirubin, leukociti, sedimentacija... sve ok. Samo ovo gore navedeno ke povišeno. :/
Zagrada iza 38 je uzrokovala pojavu smajlija :P