Što mislite o naslovu? Na ovom linku možete pročitati i intervju s njime:
http://www.vecernji.hr/portal/servic...roatia/2922194
Stvarno ne znam što da milim o tome, pa pomognite malo zanimljivom raspravom :)
Printable View
Što mislite o naslovu? Na ovom linku možete pročitati i intervju s njime:
http://www.vecernji.hr/portal/servic...roatia/2922194
Stvarno ne znam što da milim o tome, pa pomognite malo zanimljivom raspravom :)
ne radi ti link
u kojoj stranci ?
a šta misliš u kojoj 8)
VIJESTI | HRVATSKA
INTERVJU Dragan Primorac, ministar obrazovanja i znanosti, pristupio vladajućoj stranci
Primorac: Zašto sam tek sad postao HDZ-ovac
Prvi dan nakon što se i formalno učlanio u HDZ, ministar školstva i znanosti Dragan Primorac proveo je u bolnici na infuziji, koju su mu liječnici propisali zbog teške iscrpljenosti. U tim je uvjetima i dao ovaj intervju.
VL: Što vas je toliko iscrpilo da ste ovih dana kolabirali, iako puno ulažete u fizičku kondiciju?
PRIMORAC: Od početka mandata moj tim u Ministarstvu gotovo da nije napravio pauzu. Posebno iscrpljujuće je bilo cijelo ljeto kako bismo na vrijeme završili projekt besplatnih udžbenika. Osobno uvijek želim završiti sve započeto, tako da smo udvostručili sve aktivnosti, a već otprije smo u punom ritmu. Šport mi jako pomaže i nisam siguran da bih ovo sve izdržao da se njime ne bavim.
VL: Sudjelovali ste sve dosad u HDZ-ovoj vladi kao nestranačka osoba. Zašto ste se ipak odlučili na člansku iskaznicu stranke?
PRIMORAC: Premijer mi je davao punu potporu kao nestranačkoj osobi i vlastitim djelima pokazao koliko mu je stalo do obrazovanja, znanosti i športa. Pitanje učlanjenja u HDZ za mene znači potporu jedinom programu koji Hrvatsku vodi u izvjesnu budućnost!
VL: Pretpostavljam da Sanader ima s vama velike planove uoči izbora, a i nakon 25. studenog. Je li već bilo govora o vašoj političkoj budućnosti?
PRIMORAC: Pitanje povjerenja ključno je pitanje u politici pa je tako i između mene i premijera Sanadera. Nakon dobivenih izbora uvjeren sam da će premijer Sanader sastaviti najbolju ekipu koja će Hrvatsku uvesti u EU. Koja će to biti ekipa, o tome će on odlučiti!
VL: Hoćete li nositi listu HDZ-a za dijasporu?
PRIMORAC: Ne isključujem ni tu mogućnost, no imena nositelja svih lista, prema mojim informacijama, bit će vrlo brzo dostupna javnosti!
VL: Prema nekim izvorima, u eventualnoj budućoj vladi sudjelovali biste kao potpredsjednik, a možda i ministar branitelja. Jesu li u igri i neke druge kombinacije i znači li to da ste se zamorili reformama školstva?
PRIMORAC: Promjene u sustavu obrazovanja i znanosti bit će mi uvijek inspiracija jer sam uvjeren da Hrvatsku ništa dubinski ne može toliko promijeniti kao sve ono što činimo da Hrvatska uistinu postane “društvo utemeljeno na znanju”. Što se tiče sastava nove vlade, najprije valja dobiti izbore, a onda ne dvojim da će premijer znati odabrati najbolji tim.
VL: Što će biti sa studentima koji tvrde da nisu bili upoznati s uvjetima za upis iduće godine prema bolonjskim pravilima?
PRIMORAC: Ministarstvo ne može bez kršenja zakona intervenirati u odluke visokih učilista te stoga nismo mogli ni utjecati na odluku pojedinih fakulteta. No, brojni dekani i rektori uvjerili su me da čine sve da se studentima osiguraju takozvani dekanski rokovi.
VL: Što ćete učiniti da se isprave nedostaci bolonje?
PRIMORAC: Bolonjski proces predstavlja harmonizaciju hrvatskog visokog obrazovanja s onim europskim i nema alternativu. No, to je proces i uvijek sam govorio da će biti potrebno vrijeme prije nego što on zaživi u cijelosti
Meni se sad ne da citat tekst nego cu samo napisat da je skoro svaki ministar u NEKOJ stranci.
A to sto je ovaj sad u ovo predizborno vrijeme uso u HDZ tjera me na povacanje (u biti me cijela njihova kampanja tjera na to), al kaj ja mogu... ovo je slobodna zemlja, moze covjek bit u kojoj god stranci oce
O stranci radije ne bi, ali najsmješnije/žalosnije mi je da je čovjek kolabirao od posla-kao da je sam sve te udžbenike razvukao po školama i osobno podijelio učenicima. Nadam se samo da su mu ovo zadnji dani u toj fotelji.
suncokret :lol:
odmah sam zamislila sliku kako vuče te udžbenike od Umaga do Ccavtata i od Severina na Kupi do Iloka......