-
međuobrok
moja cura ima 7 mjeseci,obožava papat,moram skrivat hranu od nje .ujutro dobije ciku oko 11 voče s žitaricama,tada ručak neko povrče s piletinom ili bez ,u međuobroku joj dam neko voče to je oko 17 i u 19 i 30 ili 20 dobije ciku.moje pitanje glasi što bi joj još mogla dat osim voča u tom međuobroku oko 17 sati,naravo prije svakog obroka po papa ciku a tad joj dajem obrok na žlicu,ma da to cikanje je više igra jer zna več da nakon toga dobiva drugu finu papicu ,sad mi več i odbija cicu po malo, ma da je ja forsiram i nudim joj.
-
Draga tiki, mislim da su bebi 3 obroka zasad previše. Prema knjizi dr Jovančevića, za dob od 7 mjeseci predviđena su 2-3 obroka, prema potrebi, a nikako nauštrb potrebne količine mlijeka. Ako vidiš da ti odbija dojku...
Ja bih smanjila na 2 obroka krute hrane, ne znam koliko količinski pojede.
Jako je bitno da dijete dobije barem 500 ml tvog mlijeka dnevno, između ostalog i zbog razvoja mozga, prema tekstovima na portalu.
U prvoj godini mlijeko mora biti djetetova osnovna hrana, a ostalo do-hrana. :)
Teoretski beba tu količinu mlijeka može pojesti u 2 obroka, ali ne mora. Sigurnije je onda ako siše 3-4 puta na dan.
Moram ti reći da smo i prije 5-6 mjeseci jako dobro krenuli s dohranom, pa je pila manje mlijeka, ali treba na to pripaziti.
Možda da se malo umiljavaš bebici dok siše? Moja voli da je nosim, pjevušim i sl. Obično mi ručicom uhvati prst. :mrgreen:
:*
-
Primijetila sam još nešto: neće mlijeka ako pije dosta neke druge tekućine - čaja, soka, vode. Pogotovo ako daješ na bočicu.
Ja sam vodu nudila samo poslije obroka krute hrane, a čaj uopće ne.
-
obavezno prije svakog obroka prvo joj dajem cicu a tad jede krutu hranu , tako sam i napisala gore ,krutu hranu pojede 200 poslje cice,mjerim po onoj velikoj hipovoj kašici, za ubit žeđ ponudim joj cicu ako neče tada joj dam čaja,moja beba sigurno dobiva 500 mlijeka ako ne i više,ona jako voli papat i uživa nema šta joj nije fino,naravno dajem joj samo ono što bebe smiju jest ,ono što u mojoj prvoj godini knjizi piše tog se i držim.