AZOOSPERMIA-KLINEFELTEROV SINDROM
BOK SVIMA :).
Evo da se i ja uključim na temu AZOOSPERMIA :( .Najprije VELIKI POZDRAVI BELINDI 7 I CHRIS :* .Ja sam na ovome forumu 2 god.ali se još nikada nisam uključila u forum samo sam se dopisivala sa forumašicama u vezi problema KLINEFELTEROVOG SINDROMA.Zato se sada uključujem u vezi problematike zbog toga.MM je dijagnosticirano 2000 god. na Rebru KLIN.SINDR.što znači 47 kromosoma XXY,i ništa drugo nam DR.ČOLAK na V.V.nije preporučio samo donorska oplodnja,molim tko je upoznat sa time da odgovori dali postoji neka šansa da imamo svoje biološko dijete,pročitala sam od jedne forumašice da je obavio njen muž pretragu INHIBIN-B.
Re: AZOOSPERMIA-KLINEFELTEROV SINDROM
Citiraj:
AB7 prvotno napisa
pročitala sam od jedne forumašice da je obavio njen muž pretragu INHIBIN-B.
Pozdrav AB7, to sam bila ja! Drago mi je da si se ipak odlučila uključiti! Dobrodošla!!!
Na žalost, ja ne znam niti za jedan primjer da je uz dg. Klinefelter trudnoća realizirana, ali svjetska statistika govori drukčije. Iako u jako malom postotku, i to je valjda moguće!
Pretraga inhibina-b trebala bi pokazati da li je u testisima došlo do stvaranja spermija. Ukoliko su vrijednosti inhibina "normalne", uvjetno rečeno šanse postoje, ukoliko su niske :nope:
evo link za vrijednosti inhibina
http://www.repromedix.com/documents/inhibinBmale.htm