Baš sam danas gledala na dnevniku Nove TV, kako je udruga Roda reagirala na ovo cijepivo i svaka čast.
Žalosno je što sve danas doktori rade na svoju ruku i to bez odobrenja ministarstva zdravstva, a još je žalosnije kako roditelji samo tako "nude" svoju djecu da budu pokusni kunići i kako i oni punoljetni što su se sami odlučili na cijepivo uopće nisu informirani i vjeruju doktorima.
Baš me zanima je li ih taj dotični doktor informirao o tome da nema odobrenje ministarstva i da to sve radi na "svoju ruku"?!
Imam pitanje:može li on biti kažnjen, jer je cijepio bez odobrenja ministarstava zdravstva?
Imam osjećaj kada su cijepiva u pitanju da su ljudi ko slijepci, ko "guske u magli" srljaju ko ludi na raznorazna cijpljenja ne razmišljajući da možda ona i nisu tako unčikovita, upravo obrnuto da su štetna.
Tko je ove naše Hrvate odgojio tako, da u doktorima vide Bogove i apsolutno im vjeruju sve, i povjeravaju im svoje zdravlje i život, a da se ni u jednom trenutku ne dovode u pitanje njihovu stručnost i namjere?
Mislim da je i inače u životu, lakše svu odgovornost baciti na druge, nego se sam brinuti za sebe, razmišljati vlastitom glavom.
Vidim da je jako mali broj žena glasovao u ovoj mojoj anketi, što znači da bi vjerovatno bez razmišljanja cijepile svoje curice ako se to cijepivo uvede u kalendar cijepljenja, bez da su se prije informirale o dobrim i lošim stranama dotičnog cijepiva. :evil: :cry:
Oprostite ali mene to užasava, ne to što bi se netko odlučio cijepiti i ne zastupa moje stajalište i razmišljanja po pitanju ovoga cijepiv, nego što se većina ne bi uopće prije informirala o cijepivu.
Citiraj:
"Znamo li doista dovoljno o novom cjepivu protiv HPV-a da bismo njime cijepili djevojčice?
Znanstveni i medicinski dokazi upućuju na oprez prema cjepivu Gardasilu.
Cjepivo Gardasil protiv HPV-a tek je nedavno proizvedeno i još nije potpuno istraženo, nisu poznate sve moguće kratkotrajne i dugotrajne nuspojave i rizici, tj. u tijeku je tzv. eksperiment uživo, registrira se tko se cijepi i prate nuspojave.
Većina djevojaka mlađih od 19 godina nije zaražena HPV-om.
Nijedna studija o Gardasilu do sada nije uključivala djevojčice mlađe od 15 godina.
Još uvijek nema nikakvih pokazatelja o dugoročnim posljedicama i nuspojavama cjepiva.
U prvih šest mjeseci od odobrenja Gardasila (u SAD-u), zaprimljene su 82 prijave reakcija na cjepivo.
Poznato je vise od 100 tipova HPV virusa. Gardasil štiti samo od 4 tipa, od ukupno 13 koje znanstvenici povezuju s karcinomom, a samo cjepivo ima tek 70% učinkovitosti te nikako ne predstavlja optimalnu zaštitu protiv zloćudnih bolesti ženskih genitalnih organa. Cijepljenje ne štiti u potpunosti od raka vrata maternice!
Kritičari se boje da će žene, uljuljane u zaštitu cjepivom, zanemariti visoko učinkovite PAPA testove. "
ovo je sa Rodinih stranica