-
Suha koža
Naša bebica ima od rođenja sušu kožu (upozorena od pedijatrice u rodilištu). E sad, nije to nešto strašno, malo se ljušti po leđima, malo po trbuhu, kako kad, ali vidi se da je koža suha. Što poduzeti, a da nije neka opaka kemija? Bebu kupamo samo u običnoj vodi, a mažem joj samo pregibe lanolinskom kremom. Da li treba što poduzimati? Inače sam protiv raznih razvikanih dodataka za kupanje kod tako malih beba (15 tjedana). :saint:
-
možeš staviti koju kap maslinovog ulja u vodu za kupanje
-
I mi smo kupali bebače u vodi s maslinjakom. Voda otvori pore, a ulje nahrani kožu.
-
I ja kupam Nađu u vodi sa malo ulja, ali ipak ima suvu kožu (ne tako strašno kao na početku, ali ipak....). Ne znam čime bih je još mazala, Dr nam je preporučila da kupimo emoliens, to je podloga hidratantnim kremama koje se prave u apoteci ali pošto ne znam koji je sastav toga nisam kupila...
-
Hvala na savjetima. :) Pošto ne mogu nabaviti provjereno domaće maslinovo ulje, da li može kupovno? :?
-
ja sam, u nedostatku domaćeg, kupila maslinovo ulje u apoteci!
-
Jel ok i maslinovo iz bilo kojeg drugog dučana ili baš iz ljekarne?
-
Beba ima 13 mj. prije nekoliko dana sam primjetila suhu kožu na nogama, tj. ispod koljena, nije to baš vidljivo okom, ali se osjeti pod prstima.
Inače mi se uvijek činilo da beba ima "zahvalnu" kožu, mažemo guzu bademovom i to ne svako presvlačenje i cca. jednom mjesečno je nakon kupanja namažem mlijekom tz t.
Šta mislite da li bi ovo trebalo tretirati, nB kako izgleda AD ?
-
probaj onda i te dijelove kod svakog kupanja namazat s bademovim ilimaslinovim uljem na mokru kožu, pa vidi jel se smanjije,a i možeš prek dana kad ga presvlačiš i te dijelove namazat s guzokremom. To je inače iza koljena ( ne ispod?) to je karakterističan za ad, ali ak je tak malo onda s ovim možeš složit. probaj par dana.
-
Nama se za suvu kožu a i za blagi atopijski dermatitis kao najbolje pokazalo riblje ulje ili jekoderm. Dve zime za redom sam joj davala i da pije riblje ulje. Ono je, kažu dobro za kožu. I ja sam uvek mazala na vlažnu kožu, ili ako je imala negde baš žarište ili perutanje namažem dok je još u kadi, na skroz mokro.
-
Hvala, ma konsultovaću se s pedijatricom kada budemo išli na redovnu kontrolu, ali bih voljela misliti da je sve ok.
Sad nešto razmišljam da je možda od dosta puzanja i trenja koža tu suhlja, baš ću danas kad dođem s posla provjeriti je li samo po prednjoj strani ispod koljena ( mislim da jeste).
Koja je razlika između D3 i ribljih perlica ?
Koji su početni simptomi AD ?
-
ja sam nakon kupanja mazala maslinovim uljem kupljenim u apoteci. Koža je bila savršena, pa probaj tako
-
Ja svojima velikima i dan danas znam metnuti u kadu žlicu maslinovog ulja i žlicu mlijeka (da se ulje bolje rasprši). To radim i sebi. I dodajem poneku kap eteričnog ulja, npr. lavande. Raj! A koža divna... mekana ali ne i masna. Dok su bili u pelenama, stavljala sam bademovo ulje u vodu.
-
Kupanje u maslinovu ulju (ako se tusira onda prije namazem uljem) + avene krema za kozu skloni atopiji (odnosno za jako duhu kozu....)
-
ak je s prednje strane koljenja možda je ipak od puzanja, i tu maslinovo može jako pomoć
-
Moj mali je prije ljeta imao problema s izrazito suhom kožom (dr. nakon pregleda rekla da joj ne vuče na ad), da bi se neposredno prije odlaska na more povuklo. Do prije par tjedana. Evo sad smo 8 mjeseci i na vanjskoj strani bedra i vanjskoj strani nadlaktice (ali samo jedne ruke) mu se koža skroz isušila. Sve kao krastice su mu se napravile.
Inače, kupam ga u vodi s domaćim maslinovim uljem (u posljednje vrijeme sam počela stavljati malo više ulja, jer ne znam što da radim), a mažem ga (na preporuku doktorice onda prije ljeta, s Dexeryl kremom. Probala sam rjeđe kupanje, češće kupanje, no ne vidim razlike. Kupila bih mu neku mast ili nešto, no ne znam ni sama što - imate kakav savjet, ako je tko imao isti problem?