može li se podgrijano mlijeko i frižidera ponovo spremiti u isti, ako malac ne pojede sve? i na koju temperaturu grijati mlijeko, ustvari kada znam da je dovoljno toplo?
Printable View
može li se podgrijano mlijeko i frižidera ponovo spremiti u isti, ako malac ne pojede sve? i na koju temperaturu grijati mlijeko, ustvari kada znam da je dovoljno toplo?
mlijeko se smije samo jednom grijati, a ono što bebač ne pojede treba se baciti.
toplinu probaj onako klasično, kapni si na zapešće pa ako ti je vruće, i bebi je vruće ili kapni pa poliži, to nekad isto radim :D možda postoji i neka druga metoda, ali ja ju ne znam...
Mi smo izdojeno mlijeko grijali pod tekućom vodom, ali sam ga ja držala vani a ne u frižideru...kad sam izdajala onda bi to bilo taman dovoljno za Karla kad će mu trebat pa za slijedeći put ide opet friško...
A van frižidera može stajati do 8h... :)
ma sumnjivo mi je to van frižidera jer sam čitala da na temperaturi do 20-ak stupnjeva vrijedi jeno, a na višoj temp. drugo vrijeme, a stvarno nemam pojma koliko mi je u sobi , pa me strah da se ne pokvari, ako odstoji koji sat duže?! :? jel to ima smisla?
Ima itekako - jedini razlog zašto sam ja riskirala je to što imamo termostat koji točno regulira toplinu...mi smo ga na 22 stupnja u stanu držali vani neka 2/3h...
sobna temperatura:
do 15 C - 24 sata
od 19-22 C - 10 sati
25 C - 4-6 sati
30-38 C - 4 sata
nemam pojma sto je s meduvrijednostima, predlazem da uzmete ove manje sate :)
frizider
od 0-4 C - 8 dana!
evo kao što si dobila odgovore, baci ostatak, a ja ti savjetujem da izdojeno mlijeko spremaš u manjim količinama.
ma ja sam to izdojila dva puta kad sam išla van na sat vremena, pa za sada nema problema, ali puno hvala na informacijama
Ja bi dodala da izdojeno, a ne potrošeno mlijeko ne bacaš nego sama popiješ 8) .
Mogu ti reći da je hranjivo, izdržala sam još dva sata poslovnog sastanka nakon izdajanja, a moje mlijeko sam pila iz plastične čaše za stolom za sastanke. :D